Az elnöke Rabi Csaba, a PMFC többszörös korábbi klubigazgatója. Pauska Zsolt, a nemrég létrehozott kormánybarát médiaalapítvány potentátja pedig kapcsolattartóként szerepel a frissen bejegyzett pecsimfc.hu domain adatlapján.

Az elnöke Rabi Csaba, a PMFC többszörös korábbi klubigazgatója. Pauska Zsolt, a nemrég létrehozott kormánybarát médiaalapítvány potentátja pedig kapcsolattartóként szerepel a frissen bejegyzett pecsimfc.hu domain adatlapján.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A pécsi labdarúgó klub 1995-ben hagyta el nevéből a ?munkás? és a ?sport? szavakat, és lett PMSC-ből PMFC, azaz Pécsi Mecsek Futball Club. Az elmúlt hónapokban többször is foglalkoztunk a nehéz helyzetbe került (értsd: az Orbán-féle közpénzmilliárdokkal fűtött húsosfazék közelébe sem engedett) klub lehetséges jövőjével. Legutóbb azt írtuk, új szponzor és klubigazgató érkezhet.

A baranyai futballberkekben jól ismert Rabi Csaba mindenféle formális funkció nélkül már hónapok óta a klub háza táján tevékenykedett, fő feladata az önkormányzati támogatás eltűnése utáni válságmenedzselés volt, azaz szponzorok, támogatók felhajtása.

A Pécsi Törvényszéken január 3-án jegyezték be a Pécsi Munkás Sport Club Egyesületet, aminek elnöke Rabi Csaba. Célja: ?Szerepvállalás Baranya Megye és Pécs Megyei Jogú Város sportéletében és fejlesztésében. Pécs Megye Jogú Város labdarúgó utánpótlásának támogatása. Tágabb értelemben a labdarúgás népszerűsítése.?

Rabi Csaba a kilencvenes évek második felében, aztán pedig 2007 és 2009 között volt a PMFC klubigazgatója, de Matyi Dezsővel összekülönböztek, ezt követően távozott a klubtól. 2010-ben megpróbált megyei MLSZ-elnök lenni, saját bevallása szerint jobboldali politikai támogatással, de nem választották meg, amit nem vett túl jó néven, ahogy cikkünk másik főszereplője, Pauska Zsolt által alapított lap akkori cikkéből kiderül. Rabi a Nemzeti Cégtár nyilvánosan elérhető adatai szerint a New West Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője, aminek székhelye ugyanazon a pécsi címen van, ahol a PMSC Egyesületé.

Érdekes és nyilván nem véletlen egybeesés, hogy január 4-én regisztrálták a pecsimfc.hu domain nevet. A nyilvánosan elérhető adatlap szerint a használó a Pécsi Munkás Sport Club Egyesület, a megadott cím ugyanaz, mint az egyesületé. Kapcsolattartói e-mail-címként viszont nem Rabi Csaba, hanem Pauska Zsolt egyik e-mail-címe van megadva, mégpedig az, amely a Pauska által alapított és sokáig főszerkesztett, jelenleg erősen kormánybarát Pécsi Újság.hu kiadójához, az Equator Médiához kapcsolódik. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ő a tulajdonosa a domain-nek vagy hogy ő regisztrált, de a szokás az, hogy vagy a tulajdonos/regisztrátor a kapcsolattartó, vagy az, aki kezelni fogja az oldalt. Pauska Zsolt újságíróként kezdte pályáját, jelenleg a kormánybarát médiumok nagy részét összefogó, nemrég létrehozott Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó Mediaworks megyei lapjainak tartalomfejlesztési igazgatója. Az egykori PMSC-utánpótlásjátékos Pauska, akiről ebben a cikkben részletesen is írtunk, helyi fociügyekben rendre aktivitást mutat: bő egy éve cikkben kért új pécsi stadiont Orbán Viktortól, de például tagja az MLSZ baranyai igazgatóság társadalmi elnökségének.

Felmerülhet, hogy miért nem pmsc.hu a domain név. A válasz egyszerű: azért, mert az foglalt, a Pénzügyminisztériumi Sport Clubé.

A domainregisztrációhoz megadott e-mail-címre írtunk Pauska Zsoltnak és Rabi Csabának is, megpróbáljuk megtudni tőlük, mik a pontos terveik a PMSC Egyesülettel.

Fotó: Hungaricana.hu, Dunántúli Napló 1995. december 9-ei szám

A cikkhez nagy segítséget nyújtott Gűth Ervin.


KategóriákMETÁL