Tévedtem. Csizmadia Pétert, a megmaradt egyik fideszes pécsi városházi képviselőt korrekt, kiegyensúlyozott, megfontolt politikusnak ismertem. Persze, meglehet, az volt az ő igazi arca és valója, csak aztán neki kell most Pécsett a NER-t képviselnie, politikai szinten.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Fidesz pécsi elnöke, Hoppál Péter a saját országgyűlési választókerületének a városaiban leszerepelt ősszel. (Igen, Polics József komlói polgármesteri címe kevés ahhoz, hogy ez ne így legyen.)

Hogy ő ezek után milyen posztokkal is mulattatja a nagyérdeműt nap, mint nap politikusi Facebook-oldalán, hogyan váltott még egy sebességgel feljebb a hülyeségvonaton, s kapcsolt a Pécsma helyett a Pécsi Újság/Bama csatornára már kevéssé számít. Persze ettől most még ogy. képviselő és pécsi elnöke pártjának.

Egy nem régi példával illusztrálom, mire gondolok: Hoppál v.é.r.b.o.s.s.z.ú.t.!!!! emlegetett amiatt, hogy leváltotta az új pécsi vezetés a Zsolnay-negyedet és a Kodály Központot is működtető ZSÖK NKft. eddigi ügyvezetőjét. Igaz, róla később aztán azt is állították Péterffyék, hogy van legalább egy, az új pécsi vezetés jogi szakértői szerint igen neccesnek mondható, médiaköltésre vonatkozó, általa megkötött szerződés.

Hoppál Pétert nem lehet még utolérni. De most találtunk egy, még némileg más műfajban érdekelt új versenyzőt, aki kihívója és egyben útitársa lehet a hülyeségvonaton.

Ráadásul a pécsi városházára bejutott fideszes képviselők közül valakit. Pedig, rájuk gondolva – az újonc Vári Attilát is számolva – a korábbi átlaghoz viszonyítva bizakodásra volt okunk. Bízhattunk abban, hogy érdemibb ellenzéki munka kezdődhet annál, mint amit “tőlük” megszokhattunk az elmúlt öt évben. És e sorból én ráadásul rendre kiemeltem Csizmadia Pétert. És a Szabad Pécs más szerzői is írtak olyat, hogy egy jobb világban belőle ideális polgármesterjelölt lehetett volna.

Lehet, hogy tévedtem. Ilyen előzmények után olvastam el ugyanis azt a friss cikket, amelyben Csizmadia-képviselő főszereplőként nyilatkozik. Amely a rém ostoba propagandastílust és üzemmódot az egykori Pécsmától simán átvevő/megöröklő, (felfogott érdeke miatt) Hamupipőke-álomból ébredező Pécsi Újságban jelent meg. A “cikket”, amelynek már a címében is elvtársazik a szerző. És amelyben Csizmadia Péter azt mondta, hogy Pécs új vezetése, a pécsi közgyűlés első két ülésén szerinte bizonyította, mi az érték a számára, és mi nem az.

Csizmadia Péter itt valami olyasmire utalt, hogy vele és velük, az igazi magyarokkal, nemzeti oldaliakkal (stb.) szemben az idegen szívűek nem tudják, hol lakik a magyarok Istene.

Csizmadia-képviselőtől azt is olvastuk ugyanis, hogy micsoda dolog a pécsi értékek felkarolását, ápolását sok éve végző értéktár bizottság felszámolása. Illetve, hogy ezzel párhuzamosan még azt a 2017-es határozatot is visszavonták, “amellyel a közgyűlés kifejezte tiltakozását Soros György helyi ügyekbe való beavatkozása ellen”.

„Úgy gondolom, hogy ez a két döntés egyértelmű üzenet a pécsiek számára” – idézik Csizmadiát a KESMA-tag Dunántúli Naplóval/Bamával fura szimbiózisban működő Pécsi Újságban.

Utóbbi kijelentéssel egyetértek: ez valóban üzenet. Csak számomra éppenhogy olyan, ami miatt boldog vagyok. Egy zabhegyező gittegylet megszüntetése számomra jó hír. Hasonlót gondolok a hungarikumok listájáról is. Nem azért, mert már igen kínos szereplői is vannak, hanem mert önámítás, sok esetben hazugság az az ígéret és vágy, amit a hungarikumoknak és listájuknak tulajdonítunk, vagy várunk ettől.

A már-már vallásos felhabosítás városi szintű leágazásai (Pécsettaz értéktár bizottság), az arra elfecsérelt minden perc az ún. városatyák és csatolt részeik legrosszabb hasznosulásai. Na, persze inkább ezzel hülyítsék egymást és magukat, minthogy ellopjanak, mittudomén egymilliárdnyi buszos pénzt.

Az már csak finomság hogy bár a cikk címe arra utal, hogy (a Fidesz szerint) Budapestről irányítják Pécset, számunkra a cikk végéig nem derül ki, mire gondolhatott Csizmadia/a Fidesz/a szerző. Arra biztos nem, hogy egy cégvezető netán a fővárosól érkezik (amúgy, mi nem így hallottuk). (Nyilván van, akinek inkább Mohács kell.)

Na, de mi is a lényeg?

Csizmadia Péter kifejezte rosszallását az ellen, hogy Péterffyék eltörölték az Emberség Erejével Alapítványt megbélyegző nyilatkozatot. Azt, amelyiknél nem sok gusztustalanabb dolgot csináltak az elmúlt tíz évben pécsi politikusok – de szerintem előtte sem. Soros Györgyöt emlegeti, görbítve a teret és a téridőt, mondván ők az ellen tiltakoztak, hogy Soros ne szóljon bele a pécsi ügyekbe. Ha erről lett volna szó, akkor is ökörség lett volna. Csizmadiának az sem ad felmentést a félrebeszélésért, ha csak gombot nyomott, hisz rezignáltan, de ő ott volt Hoppál Péter, és a Fidesz volt buszügyi kisfőnöke, Csizi Péter társaságában azon a sajtótájékoztatón, amely előkészítette a Soros-befogadóközpontos, fasisztoid, megbélyegző nyilatkozat elfogadását. Ami, amúgy, biztosan hozzájárult a Fidesz csúfos pécsi vereségéhez.

Mág érdekesebb, hogy Csizmadia a Népszava cikke szerint azt mondta a tegnapi szavazás előtt, hogy “ő is tudja: az Emberség Erejével Alapítvány sosem foglalkozott migránsokkal”.

A Fidesz-frakció, benne Csizmadia nem szavazta meg a visszavonásról szóló előterjesztést, de a Népszava szerint (és szerintem is) önkritikával ért fel, hogy a kormánypárti képviselők nem szavaztak a visszavonás ellen: egyik gombot sem nyomták. (Ketten tartózkodtak, ők az ÖPE képviselői lehettek.) A képviselő azonban még így is összezavart. A Népszavának és a Pécsi Újságnak adott nyilatkozatai közt ellentmondás feszül. De még inkább a szavazógomb meg nem nyomása zavart meg.

Ha ugyanis az alapítvány megbélyegzését jelentő nyilatkozat, szerintem elképesztően fontos és szimbolikus erejű visszavonását arra jónak és alkalmasnak tartja, hogy ezt hangoztatva dobáljon sárt az új városvezetésre, és arra utalgasson, hogy kinek, milyen értékei (Úristen!!) vannak, akkor annyi tartás, gerinc lehetett volna benne az összes fideszes haverjával együtt, hogy megnyomják a nem-gombot. Nem mismásolnak, nem sunnyognak. Vagy legalább ő nemet nyom, aki dünnyög, és aki részt vett ebben korábban. Már csak azért is, mert hazudtak, bírósági papírjuk van erről.

A nem majdnem ugyanolyan undorító lett volna, mint a nyilatkozat elfogadása és az odáig vezető út, de legalább következetes lett volna. Az például érték, ugyanis, a következetesség.

A legjobb lett volna, ha inkább csöndben marad. Vagy, ha nem, akkor bocsánatot kér. Amit, mi demokrata pécsiek várunk a város volt polgármesterétől, Páva Zsolttól is. Mert ez a legkevesebb. És hogy tényleg szégyelljék magukat. Legalább egy kicsit.

KategóriákPUNK