Egy, a Pécsi Stopon megjelent véleménycikk miatt háborognak bekezdéseken át.

A cikk a hirdetés után folytatódik“Minden jóérzésű embert felháborító, a nőkre nézve mélységesen bántó, lealacsonyító és megalázó megfogalmazásokkal jelent meg egy írás a minap a Magyar Szocialista Párthoz kötődő, Pécsről szerkesztett internetes felületen.” – így kezdődik a közlemény, amit “Tisztelt Szerkesztőség!” megszólítással küldött el a Fidesz a privát e-mail címemre.

A cikket, amire utalnak, az önkormányzati lap, a Pécsma már múlt héten kifilézte a mostani Fidesz-közleményhez hasonló alapállásból. A legutóbbi Heti propiban meg is emlékeztünk erről, többek között azt írtuk: “Akinek van egy csöpp esze és tud szöveget értelmezni, annak egy olvasás után is világos, hogy a publicisztika egy szürreális antiutópia képeivel a ?pénzért gyereket? helyzet abszurditására hívja fel a figyelmet.”

A Fidesz pécsi elnökségének sajtóközleménye azt írja: “Az álnév alatt megjelent vélemény cikk szerzője többek között olyan kifejezéseket használ a gyermekáldással kapcsolatban, mint ?elletés?, ?pulyák potyogtatása?. Vélekedése szerint a magyar nők olyan ?ellőrobotok?, akik szívesebben szülnének autót, mint gyermeket. Tanáccsal is ellátja a nőket a szerző, mégpedig, hogy a gyermeket a határ közelében érdemes világra hozni, mert így az újszülöttekben megbotolhatnak az illegális határátlépők.”

A sajtóközleményből tehát az látszik, hogy a Stop írásának ez a része irritálja leginkább a Fideszt (vagy a politikai haszon érdekében tesznek úgy, mintha irritálná őket) : “Pedig a magyar nők, ha egy Volkswagen Multivantól lehetne inszeminációt eszközölni, lehet hogy szívesebben szülnék meg mindjárt az autót, ha már úgyis ellőrobotot csinált belőlük a kormány. Kicsit jobban fáj, de legalább egyből megvan, nem kell még háromszor ismételni. Meg ha úgyis a migrik megállítása a cél, akkor lehetne szülni a gyerekeket mindjárt a határkerítés tövébe, hogy a bevándorlók megbotoljanak bennük.”

Érdemes végigolvasni a közleményt, aztán tessék felháborodni vagy a szitán átlátva legyinteni.

A Fidesz pécsi elnökségének közleménye:

Valljanak színt a pécsi szocialisták és szövetségeseik!

Minden jóérzésű embert felháborító, a nőkre nézve mélységesen bántó, lealacsonyító és megalázó megfogalmazásokkal jelent meg egy írás a minap a Magyar Szocialista Párthoz kötődő, Pécsről szerkesztett internetes felületen. A Fidesz pécsi szervezete felszólítja a baloldali pártot és minden szövetségesét, mielőbb határolódjanak el az írástól és az azt közlő felülettől!

Az álnév alatt megjelent vélemény cikk szerzője többek között olyan kifejezéseket használ a gyermekáldással kapcsolatban, mint ?elletés?, ?pulyák potyogtatása?. Vélekedése szerint a magyar nők olyan ?ellőrobotok?, akik szívesebben szülnének autót, mint gyermeket. Tanáccsal is ellátja a nőket a szerző, mégpedig, hogy a gyermeket a határ közelében érdemes világra hozni, mert így az újszülöttekben megbotolhatnak az illegális határátlépők.

A Fidesz pécsi elnöksége mélységes megdöbbenéssel fogadta, hogy ilyen tartalmú írások 2019 Magyarországán megjelenhetnek, még ha erre egy MSZP-közeli internetes felületen került is sor.

Bíztunk benne, hogy az írás megjelenése óta eltelt napokban a szocialisták és szövetségeseik egy emberként határolódnak el a cikk tartalmától. Erre azonban az internetes bejegyzések szerint saját szimpatizánsaik sajnálata ellenére sem került sor.

Ezért a Fidesz pécsi elnöksége felszólítja a Magyar Szocialista Pártot és minden más politikai szervezetet, amely velük szövetkezik, hogy valljanak színt a kérdésben!

Valljanak színt, egyetértenek-e a cikk tartalmával, osztják-e azokat a nézeteket, amelyeket az írást jegyző ismeretlen képvisel?

Vagy pedig mondják ki nyíltan, hogy elhatárolódnak mind az írástól, mind az azt közlő felülettől!

Amennyiben ezt nem teszik meg, úgy az emberek joggal gondolhatják mind az MSZP-ről, s mindazokról, akik szövetségre lépnek velük bármilyen szinten, hogy mindannyian ugyanolyan, a nőket lealacsonyító, megalázó, felháborító nézeteket vallanak.

A Fidesz Pécsi Csoportjának Elnöksége

2019. február 18.

Fotó: Pixabay


KategóriákMETÁL