FRISSÍTVE! A Pellérd felé vezető úton lévő vasúti átjáróban ma reggel sem a sorompó nem volt leengedve, sem a fénysorompó nem világított pirosan. A vonat viszont jött.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi Állomás utcai vasúti átjáróról ma reggel készült képet osztják órák óta a pécsiek a közösségi oldalon. Egy kommentelő azt írja, már hajnalban is ez volt a helyzet, villogott is a szemben érkezőknek figyelmeztetésül.

Írtunk a MÁV-nak, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítés 12.45h – Válaszolt a MÁV – Az informatikai rendszer rendellenessége miatt volt meghibásodás 

?Nem sokkal 9 óra előtt Dombóvár és Pécs között az informatikai rendszer átmeneti rendellenessége miatt meghibásodott a forgalomirányító berendezés, ezért lelassult a közlekedés ezen a szakaszon, a váltók, jelzők és a sorompók nem működtek megfelelően.

A hiba azonnali kivizsgálásában és elhárításában a forgalomirányító rendszert telepítő cég mérnökei is közreműködtek, így röviddel fél 10 után a vonatforgalom újraindulhatott. Ettől kezdve forgalmi korlátozásokra nem volt szükség, a végleges helyreállítás fél 11-kor fejeződött be. Dél körül helyreáll a menetrend szerinti közlekedés a Budapest-Pécs vonalon.

A műszaki hiba miatt átmenetileg a sorompók sem működtek megfelelően az érintett szakaszokon, ezért a vonatok fehéren villogó sorompónál haladtak át. Ilyenkor a szigorú előírások szerint a szerelvények a sorompóhoz érkezve csökkentett, maximum 15 km/h-s sebességgel haladnak, és hangjelzést is adnak figyelemfelhívás céljából. A mozdonyvezetők a meghibásodásról és a követendő eljárásról előzetes írásbeli értesítést kapnak. Az előírások és a KRESZ betartása mellett ilyen helyzetekben sem alakulhat ki veszélyhelyzet.

A vasúttársaság köszöni a gépjárművezetők és a közlekedők türelmét és odafigyelését.”

Munkatársunk 11.40-kor azt tapasztalta, hogy a sorompó újra működik.

KategóriákMETÁL