Igazi szakértői hozzászólás és megosztás érkezett az OK Pécs néhány nappal ezelőtti cikkéhez, aminek alapállítása is elég problémás. Hát még a kifejtése.

A cikk a hirdetés után folytatódikHoppál Péter, akinek a fideszes képviselői oldalán még mindig egy vaskos hazugság helyreigazítása szerepel címlapon, ismét egy kikacsintós posztot tett közzé méltán népszerű Facebook-oldalán. (Még tegnap, de mi csak ma láttuk.)

Nem nagyon akartunk mi ezzel a témával foglalkozni, vannak ennél fontosabb ügyek a városban, de mindig érdekes, amikor politikusaink szereptévesztés miatt gabalyodnak vicces helyzetekbe.

Mindenesetre a helyreigazítások számát “objektív hitelességmutató”-ként felvezető és a “hemzseg” szócskát is alkalmazó politikus nem említi – ahogy az eredeti cikk sem – , hogy a tényleges szám az oldalon valójában kilenc. Azt sem említik, hogy ebből kettő ugyanahhoz a cikkhez kapcsolódik. Két másik pedig gyakorlatilag ugyanaz a bejegyzés, véletlenül duplikáltuk, és egy olyan témában született, amit a város az RTL Klub ellen később perre vitt, és ahol az RTL-nek adott végül igazat a bíróság. Egy pedig igazából vicc. Így lesz a majdnem tízből öt. Szóval sem konkrét számokkal, sem tényleges tartalommal nem foglalkozik a képviselő úr, és az újságírói tevékenysége kapcsán többször – nem jogerősen* – elítélt Kapitány Gergely, az OK Pécs és a Szeged Ma szerkesztője.

A Szabad Pécs helyreigazításaival kapcsolatban el kell mondani, hogy valóban előfordul, hogy elrontunk valamit. Ugyanakkor minden esetben korrigálunk és egy esetben sem bírósági ítélet kötelezett minket a korrekcióra. Nem mellékes tény, hogy a helyreigazítások akkor is elkerülhetőek lettek volna, ha a közhivatalok, városi intézmények reagáltak volna az előzetes megkeresésünkre.

Míg a Szabad Pécsnél folyamatosan azon dolgozunk, hogy a szakmai hitelességünket építsük, addig mások mintha pont az ellenkezőn fáradoznának a saját pályafutásuk során. Tény, hogy a NER-világában az utóbbira nagyobb az igény.


*Frissítés – 2019-03-01: Az érintett kérésére pontosítottuk a cikket.

Címkék:
KategóriákPUNK