Imádja a szabad sajtót, na.

A cikk a hirdetés után folytatódikKicsit már kezdtünk megsértődni amiatt, hogy bár mi rengeteget foglalkozunk a Száguldó Karnagy áldásos tevékenységével, ő mintha nem venne tudomást a Szabad Pécsről. Ma reggel azonban új korszak kezdődött: Hoppál Péter megosztotta lapunk egyik cikkét

A cikk arról szól, hogy 2015-ben Hoppál és Páva Zsolt polgármester látogatást tett a pécsi erőműben, ahol az akkori igazgató, Péterffy Attila fogadta és kalauzolta őket. A két fideszes politikus akkor nagyon-nagyon pozitívan értékelte az erőműben zajló folyamatokat. Péterffy közben pécsi összellenzéki polgármesterjelölt lett, mire a Fidesz és csatolt részei ráaggatták az erdőégető jelzőt, amit a napokban Hoppál Péter is használt már egy Facebook-posztban. 

Mivel a négy évvel ezelőtti fideszes nyilatkozatokban kritikátlan örömködés van, nyoma sincs az említett jelzőnek, halvány utalás sincs sem Páva, sem Hoppál részéről arra, amivel most a Fidesz propagandaosztálya Péterffyt támadja, talán joggal adtuk azt a címet a cikknek, hogy akkor még Hoppálék imádták Péterffy tevékenységét.

Hoppál Péter valamiért szükségét érezte a magyarázkodásnak, ezért a Szabad Pécs cikkének – reméljük, hagyományteremtő – megosztása mellett a következő kommentet biggyesztette a poszthoz.

Vajon csak szimplán ostobák, vagy tudatos hírferdítők a pécsi balliberális sajtóorgánumok? A 4 évvel ezelőtti cikkben a FAÉGETÉSRŐL SZALMATÜZELÉSRE átálló pécsi hőerőmű örvendetes lépését üdvözöltük. Szabadpecs: szövegértésből egyes, fake newsból jeles!

Sajnos ezzel sem arra nem adott a fideszes politikus magyarázatot, hogy miért csak most, a választási kampányban kezdte el erdőégetőzni Péterffyt, sem arra, hogy akkor ez azt jelenti-e, hogy szerinte az erőművet 2008-tól 2015-ig igazgató Péterffy érdeme a “FAÉGETÉSRŐL SZALMATÜZELÉSRE” való átállás.

Olyan apróságokra szinte szégyelljük felhívni Hoppál figyelmét, hogy ha korábban olyan mértékű természetkárosítás zajlott, amire a fideszes propaganda és ő is célozgat, akkor miért nem léptek közbe a 2010 óta a Fidesz-kormány által irányított hatóságok. Vagy mondjuk ő mint országgyűlési képviselő miért nem jelezte az erőmű egyik legnagyobb beszállítójánál, az állami tulajdonban lévő Mecseki Erdészeti Zrt-nél, hogy gond van.

KategóriákPUNK