Rengeteg tartalom jelenik meg a pécsi fideszes médiában, de mi csak a legjobbakat válogatjuk ki Önöknek. Pénteki propagandaszemle a Szabad Pécs minőségellenőrzési osztályától a Heti Propiban.

A cikk a hirdetés után folytatódikFéknyúz

A lukra futás különdíját ezúttal a PécsMának ítéljük, akik múlt szombaton probálkoztak egy ergya féknyúzozással, “Nem történt semmi, de késes támadásról beszél Pécsen az RTL” c. kiáltványban. Az eposzi jelzőkre (RTL=”akik egyébként ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartoznak, amelyik a Facebookot is cenzúrázza, elsősorban a nemzeti tartalmú írásoknak támadva”) kínosan ügyelő szerző tartalmi mondanivalóját pár nappal később a balliberális elhajlással és a Nemzeti Kormánnyal szemben tanúsított tiszteletlenséggel csak nehezen vádolható bama.hu semmisíti meg: “Újabb késes támadás történt egy pécsi iskola előtt“. Q.E.D.

Nehéz ügy

Akkor kerülhet bajba egy propis, ha ki kell lépnie a komfortzónájából. Mert olyan ügyről kell írni, ami még a keményvonalas rajongóknak is sikamlós. Mint az elhunyt pécsi gyalogos tragédiája. Egy dolgot tehet: bebizonyítja, hogy a lámpák jók, sőt, nem volt reklamálás a rossz világítás miatt, vagy hangsúlyozza, hogy pl. a sofőr is hibázhatott. Pláne, ha egy ellenzéki párt erről tart sajtótájékoztatót. A szokásosnál bonyolultabb és erősebb gyomrot kívánó feladatot hozta a Pécsma a Pécsi LMP: nincs adat arra, hogy gyengék lennének a lámpák című cikkben. Olyan kérdéseket feltéve például, hogy lehet-e tudni, hogy 2015 óta (amikor beüzemelték az új lámpákat), emelkedett-e, és mennyivel a gyalogosbalesetek száma az esti órákban. Járt tehát a pirospont. Sőt, a bónusz is, mivel az újságírói megközelítés több ponton mutat hasonlóságot a Fidesz Pécsi Elnöksége által később kiadott közleménnyel. (Babos A.)

Okés ez így?

Páva Zsolt egykori tanácsadója és a pécsi önkormányzati médiák nagy reformátora, még fideszes politikusoknak adott tanácsot (kezelte a Facebook-oldalukat), amikor megalapította az OK Pécs-et. A rágalmazásban tettestársként elítélt Kapitány Gergely nemrég különleges megbizatást kapott, a SzegedMa főszerkesztőjeként próbálja a szegedi polgármester pozícióját gyengíteni. Egyelőre kevés sikerrel, de erősítést is kapott a nagy terv, egyenesen Kubatov Gábor személyében. Mindenestre elég furcsa, hogy ilyen egyértelmű kötődésekkel függetlenként kér támogatást az OK Pécs:

Úgynevezett hirdetés, ami még a fogyasztók megtévesztésére is alkalmas lehet.

Quo vadis Pécsi Újság?

Egykor a fideszes propaganda legkitartóbb réteglapja volt, ma már csak szelíden döcög. Nagy tömegeket fénykorában is csak az alapító Pauska Zsolt emlékezetes jegyzetei például az eredeti lelőhelyéről ma már törölt “Pesti majmok, bekaphatjátok” c. klasszikus tudott elérni. Azonban az elmúlt hónapokban tényleg unalomba fulladt minden ezen a felületen: már-már közszolgálati jellegű, idomított hírgyűjtőként üzemel, ahol nagyítóval kell keresni a propianyagokat. Azért, nem röstellnek kopipésztelni, ha akad valami, de az önkormányzati, megyei szervezetek hirdetéseivel még mindig jól kistafírozott oldalnak saját erejéből nem futja igazi teljesítményre. Pedig a lenyugvó napnak is van ereje!

Futottak még

Szóval, ha a Pécsi Újság már csak szoftpropaganda, akkor a PécsMa egyértelműen a csúcsra járatott verzió. Napi szinten sikerül valami szuper anyagot produkálni, és a nagypolitikától sem ijednek meg. A hibátlan forrásból (origo.hu) táplálkozó Sargentini-anyag szépségét nem csak a címe adja, de a rovatnév (Csemege) is emeli a hangulatot. A héten továbbgyűrűzött az ellőrobot-ügy, amit nem csak az általunk is szemlézett Fidesz-közlemény átvételében, de folyamatos felszínen tartásával is megpróbáltak túldimenzionálni. Valakinél beragadhatott valami…

Azért egy vitathatlanul jó hír is bekerült a heti felhozatalba, amit a Szabad Pécs balliberális lakájblogként természetesen “A Nádor szálló felújításáról semmilyen reménykeltő hír nincsen” címmel venne át.

A Heti Propi további részeit itt találja.

Címkék:
KategóriákPOP