Komlón két hónapja beígérték, hogy a város újabb pontján térköveznek. Ez ott, finoman szólva sem nóvum, az viszont igen, hogy LED-es megvilágítást is ígértek. A helyi független újság korrekten beharangozta a városháza által mondottakat, aztán, ahogyan kell, leírta a szomorú valóságot.

A cikk a hirdetés után folytatódikHa csak az előjeleket nézzük, Komló független hírportáljának, a 7300.hu-nak a csütörtöki cikkére a minden körülmények közt a Fideszre szavazók csípőből rámondhatják, hogy a “libsik” semminek sem tudnak örülni. Hiszen történt valami pozitívum, azok meg írtak most egy negatív cikket.

Az élet azonban, mint általában, most is bonyolultabb annál, mint amit a kormánypárt a világ magyarázása kapcsán a hívek fejébe próbál feszt sulykolni.

A 7300 ugyanis egy teljesen korrekt cikket tett közzé két hónapja arról, hogy milyen felújítás várható Komlón. Írásukat a komlói önkormányzat közleményére alapozták, és abban pusztán tényközlés volt, semmi irónia. Sőt megjegyezték azt is, amit a városban sokak által csak “Térkő Józsiként” emlegetett polgármesterék, Polics Józsefék is kiemeltek, hogy LED-es megvilágítású térkő lesz a Komló belvárosát érintő fejlesztés újdonsága.

OK, nem lehetett parádéra számítani, hisz nem százmilliókat költöttek, “csupán” 3 milliós munkáról írtak, amit az önkormányzat finanszírozott önerőből, plusz némi támogatást egy helyi vendéglátós is vállalt. És az is igaz, hogy azt is közölték Policsék, hogy ez egy tervezetten nagyobb felújítás első üteme lesz majd.

Nos, az ütem elkészült, a 7300 pedig megnézte mit is csináltak, hogy néz ki az újabb térkövezés, és főleg a LED-es megvilágítás. Az előbbit megdicsérték, az utóbbinál azonban leírták, hogy nem egészen erre számítottak, hiszen a fideszes városvezetés közlése után látványosabb eredményt vártak, nem utolsó sorban olyat, aminek az utca embere számára nagyobb gyakorlati haszna van. A legbeszédesebben azonban talán a fotóik mutatják be, hogy mi is a baj.

Fotó: 7300.hu

Habár, mint emlékeztettek a 444.hu egy korábbi írására, Komlón már sikerült átadni Policséknak az ország egyik legkisebb futópályáját, szóval azért lehet, hogy olyanok is lesznek helyben, akiket nem éri túl nagy meglepetés az újabb gyöngyszem miatt. 

KategóriákPOP