Országos sajtóközlemény-pályázatunk után már azt hittük, nincs egyetlen tökös fideszes politikus sem a Kárpát-medencében, aztán tegnap befutott a pécsiek sajtóközleménye.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzomorúak voltunk, mert be kellett látnunk, hogy láthatóan nincs egyetlen, a mainál jobb és korrektebb közbeszéd iránt elkötelezett aktív fideszes  vagy kdnp-s politikus az országban. Pályamunka híján ugyanis eredménytelennek kellett nyilvánítanunk azt az országos pályázatunkat, amelyet fideszes és kdnp-s politikusok számára írtunk ki.

Pedig igyekeztünk megtenni mindent: beszámoltunk a pályázat kiírásáról, azt elküldtük Magyarország legnagyobb és legismertebb pályázatfigyelő honlapja, a PaFi.hu szerkesztőségének, akik le is hozták oldalukon a kiírást. Erről is beszámoltunk, sőt a Momentumnál is észrevették a pályázatot, és ők is megosztották a hírt a Facebook-oldalukon. De mág így sem küldött senki pályamunkát.

OK, a kitételek közt szerepelt az is, hogy az aktuális és valós eseményre reagáló sajtóközleményben (pályamunkában) mellőzni kell pl.  Soros György említését.

És OK, azt is el kell ismerni, hogy talán volt a lehetséges pályázók  közt lett volna , aki tudott volna olyan közleményt írni, amely megfelelt volna a kritériumoknak. És talán bártorsága is lett volna elküldeni számunkra (már, ha kell ehhez bátorság), és talán csak a ?másokat helyzetbe hozás vágya?, vagy egyfajta büszkeség (pl. ?nehogy az én nevem virítson egy erkölcsileg alacsonyabb rendű /=nem ?jobboldali? újságírók/ által gründolt lapon).

Viszont tegnap, mint megírtuk, befutott a Fidesz pécsi elnökségének sajtóközleménye,  az ?Ellőrobot-ügyben?. És mint a volt pécsi újságíró, Kaufmann Balázs, a HVG.hu videórovatának vezetője írta nekünk, ezt pályamunkának is lehet értelmezni.

Megvitattuk ezt a felvetést, és úgy gondoltuk, valóban elfogadjuk pályamunkának. Már csak azért is, mert Nimmerfroh Ferenc kollégánk személyes e-mail címe mellett a hivatalos e-mail címünkre is elküldték a sajtóközleményt. (Várjuk természetesen más ügyekben is a pécsi Fidesz közleményeit.) És azért is, mert pusztán a tartalmát tekintve és az aktualitását tekintve beillett az elképzelt pályamunkák közé, legalábbis 99 százalékban biztosan.

Mivel azonban már időn túl érkezett, s nem is felelt meg mindenben a kért (előírt) formai megkötöttségeknek, a nyertesnek járó nettó 10 ezer forintos pénzjutalmat nem tudjuk odaítélni sajnos. (Nem költjük el. Kitalálunk majd valamit, hogy igazán jó célra fordítsuk, itt pl, ugye, lényegében egy küzdelemről volt szó az általánosítás és megkülönböztetés ellen.)

Megszavaztunk azonban egy különdíjat, egy Szabad Pécs-pólót. A teljes elnökségnek nem tudunk biztosítani, de a Fidesz pécsi elnökének, Hoppál Péternek a méretében (szerintünk xl-es) eljuttatunk hozzájuk egy pólót. Fehér színűt küldünk, mert egyrészt az a tisztaság és a megújulás jele is, egy új lapot nyitunk ezzel, másrészt az feketeszínű Free Pécs-logóval is készülhet. No, nem mintha a világ csak fekete és fehér lenne! Pont erről is szólt a pályázat. A különdíjasnak gratulálunk!

KategóriákMETÁL