Az egyetem MVP-beruházásai egyetlen kivétellel jól állnak, a legtöbb már vagy elkészült vagy kivitelezési szakaszban van.

A cikk a hirdetés után folytatódikTöbbször írtunk már a Modern Városok Programról (MVP), annak pécsi elemeiről. A pécsi önkormányzat nem áll valami jól e tekintetben, az MVP gigaberuházásáról, az élményfürdőről például még azt sem lehet tudni, hol lesz, egyéb fontos részletekről nem is beszélve. Az egyetemtől azt kérdeztük, hogyan állnak az összesen 24 milliárdos pécsi egyetemi MVP-program egyes projektjei? Röviden összefoglalva: jól. Némileg hosszabban az alábbiakban olvashatnak a sok részből álló óriás beruházásról.

Már a tavalyi első félévben egy építési projekt kivételével minden beruházás részben vagy egészben kivitelezési szakaszba lépett.

Látványosan és a terveknek megfelelő ütemben halad az Általános Orvostudományi Kar új épületszárnyának beruházása.

Tavaszra tervezik a bokrétaavató ünnepséget

Az új épület a program nagyberuházása, mind méretét mind értékét tekintve a legnagyobb volumenű fejlesztés. Tavasszal kerül sor a bokrétaavató ünnepségre – ígérik.

A beruházás költsége: 10,669 milliárd forint

Az orvosi kar és a Klinikai Központ eszközbeszerzése két ütemben, eredményesen zárult, az eszközök megérkeztek az intézetekhez és a klinikákhoz, a tavaly őszi szemesztertől már használják azokat a gyakorlati oktatás során.

Eszközbeszerzés: 1,93 milliárd forint

Az egészségügyi oktatás feltételei javultak az Édesanyák úti fejlesztés révén. Egy helyszínre kerültek az oktató és szemináriumi termek, az oktatatáshoz kapcsolódó infrastruktúra átlátható és rendezett lett. Az új oktatótermek a 2017-es őszi szemeszterre elkészültek.

A beruházás költsége: 25 millió forint

Az Egészségtudományi Kar integrációját biztosító két emblematikus belvárosi épület felújításának közbeszerzési eljárását eredményesen lezárták, a szerződéskötésre tavaly október 19-én került sor, a Csorba Győző könyvtárépület munkaterületének átadása megtörtént, a munkálatok 16 hónapig tartanak, míg a Szepessy utcai ingatlanberuházás 15 hónapot vesz igénybe.

A volt könyvtárépület felújítása 16 hónapot vesz igénybe

A beruházás költsége: 1,8 milliárd forint

A Gyógyszerésztudományi Kar laborkialakításainak első és második üteme a Rókus utcában elkészült, a harmadik és negyedik ütem idén nyáron fog. A fejlesztés során új laboratóriumokkal, oktatási helyiségekkel, irodákkal, közösségi terekkel bővül a kar. Ezek a magyar és angol nyelvű, valamint a tervezett német nyelvű gyógyszerészképzés helyszínei lesznek.

A beruházás költsége: 450 millió forint

Az UNIV közforgalmú gyógyszertár átadására egy éve, 2018 februárjábanban került sor. Látványos külső és belső átalakításon esett át a Honvéd utcai építmény, amely új bejáratot kapott keleti és nyugati oldalról, előbbinél új előtető is épült.

A beruházás összege: 113 millió forint

A Bölcsészettudományi Kar Rókus utcai campusában az ?M? épülettetőrekonstrukciója elkészült, az Ifjúság utcai emeletráépítés munkálatai 2018 januárban kezdődtek, a kivitelezés befejeződött, a műszaki átadás-átvétel 2019. március 4-én zárul, az ünnepélyes átadás ez év tavaszán lehet.

A beruházás költsége: 435 millió forint

A Természettudományi Karon a hatsávos, rekortán borítású futópálya kialakítása tavaly novemberre befejeződött, a sportcsarnok és laborok felújítása 2019 augusztusára készül el.

A beruházás költsége: atlétikapálya 155 millió forint, a sportcsarnok felújítása 53,6 millió forint, laborfelújítás 141 millió forint

Az Idegen Nyelvi Központ és a Nemzetközi Oktatási Központ az egyetem Damjanich utcai épületébe költözik. A műszaki átadás 2018 decemberében kezdődött, a bútorok és informatikai eszközök megérkeztek, a költözésekre ez év márciusában kerül sor. Az új környezetben szolgáltatások tucatja segíti a külföldi hallgatókat, a nyelvi képzések új kapcsolódási pontokat is jelenthetnek a pécsi középiskolák és az egyetem között.

A beruházás költsége 909 millió forint

A Műszaki és Informatikai Kar (MIK) építész és gépész műhelycsarnokainak kivitelezése tavaly áprilisban indult, jelenleg szerkezetkész állapotban vannak, az átadást ez év tavaszára tervezik.

A beruházás költsége: 1,057 milliárd forint

A program lehetővé tette, hogy az ABC épület átalakítással és a telephelyi integrációvala kettéosztott (Rókus utca – Boszorkány út) MIK szervezeti rendszere egybeolvadjon.

Ennek költsége: 178, 8 millió forint

A felújított Damjanich utcai kollégium átadására 2018. szeptember 17-én került sor. A felújítás hatására a kollégium a korábbi legalacsonyabb besorolásból a legmagasabb komfortfokozatú kategóriába került és összességében 100 új férőhelyet biztosít. Jelenleg az egyetem legmodernebb kollégiuma.

A beruházás költsége: 430 millió forint

A Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szekszárdi főépületének laborfejlesztései és kollégiummodernizálási programja lezárult.

A beruházás költsége: 299 millió forint

A Művészeti Kar kizárólag eszközöket szerez be a képzésfejlesztés érdekében. A csúcskategóriás ?Fazioli? zongora ünnepélyes avatására 2017. október 25?én került sor. Egyéb hangszerek és eszközök szállítása 2018 végére megtörtént.

A beruházás értéke: 80,64 millió forint

Megújul a PTE Óvoda és Bölcsőde. Jelenleg a közbeszerzés zajlik, ez év őszére az átalakítás és felújítás megtörténhet.

Az egyedüli kakukktojásnak a Balassa kollégium felújítása tűnik, amivel komoly gondok vannak, erről itt írtunk részletesen.

KategóriákMETÁL