A bíróság ezért ?elmeszelte? Latorcai-doktor beadványát, tudatta a hírt a PDSZ. Szerintük már befogadni sem lett volna szabad az iratot, de most azért kértek az államtitkártól hiánypótlás, mert a hatalom és nem a jog nyelvén beszélt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA PDSZ friss közleménye szerint, amit Facebook-oldalukon is hoztak, dr. Latorcai Csaba közigazgatási államtitkárnak hiánypótlásra van szüksége, hogy a korábban beadott kérelmét a bíróság érdemben megvizsgálhassa. Az államtitkár a PDSZ szolidaritási sztrájkja ellen nyújtott be keresetet.

A bíróság szerint azonban az államtitkár kérelme “hiányosan tartalmazza a kérelmező azonosító adatait, a bíróság hatáskörét és illetékességét, továbbá a kérelmező perbeli jogképességét megalapozó tényeket és jogszabályi rendelkezéseket. A kérelmező nem nyilatkozott az érvényesíteni kívánt jog, a tényállítás és a kereseti kérelem közötti összefüggés körében, valamint a kérelem nem tartalmazza az ezek közötti összefüggés levezetésére vonatkozó jogi érvelést sem, amelyből valószínűsítette volna a kérelmező azon jogát, amely alapján a kérelmet a Sztrájktv. 5. § (1) bekezdése értelmében előterjesztheti.?

Habár, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt is írta, hogy ők azon is csodálkoztak, hogy a bíróság az államtitkár kérelmét egyáltalán befogadta. A PDSZ a honlapján és a Facebook-oldalán is írt az ügyről

Az ő álláspontjuk szerint ugyanis olyan kérdésben lépett, amelyben a munkáltató és a szakszervezet illetékes, ti. Latorcai-doktor a munkáltató és a szakszervezet által elfogadott, aláírt megállapodásokat támadta meg. Most az államtitkár 30 napot kapott a hiánypótlásra, amelyet a PDSZ ?kíváncsian vár?.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság döntött, még a március 14-ei szolidaritási sztrájkukkal kapcsolatban. Mint az ismert lehet, dr. Latorcai Csaba államtitkár szerette volna elérni, hogy a bíróság nyilvánítsa jogellenessé a PDSZ által az MKKSZ követelései mellett szervezett szolidaritási sztrájkot.

A bíróság azonban igazolta a PDSZ előzetes véleményét, és a kérelmet formai hiányosságok miatt elutasította. A pedagógus szakszervezet szerint az államtitkári kérelem messze áll a polgári perrendtartás elvárásaitól, de ha ezen a szűrőn át is ment volna a beadvány, annak tartalmáról is úgy gondolják, hogy

?teljesen megalapozatlan, már-már dilettáns szöveggel van dolgunk, olyannal, amely nem a jog, hanem a hatalom nyelvén beszél?.

KategóriákPOP