A világ legrangosabb egyetemi rangsorát évről évre, rendre ősszel a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) adja ki. Az év első neyedévében pedig a “fejlődő gazdaságokban” működő egyetemeket listázzák, amelyen szintén szerepelnek a magyarországi egyetemek – a nagy listához képest jóval előkelőbb helyen értelemszerűen. Az Emerging Economies University 2020-as rangsora most jelent meg, s a múlt évhez hasonlóan idén is nyolc magyar egyetem szerepel azon. A legjobb eredményt, a 70. helyre sorolva a Semmelweis Egyetem érte el. A Pécsi Tudományegyetem e lista alapján a legjobb vidéki magyar egyetem, nem először már ráadásul.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgyedüli magyar vidéki felsőoktatási intézményként a legjobb 200 egyetem közé került a Pécsi Tudományegyetem a Times Higher Education legfrissebb nemzetközi rangsorában, írta szerdai sajtóközleményében a Pécsi Tudományegyetem.

A magyar egyetemek közül a Semmelweis végzett az élen, 70. helyezésével, az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 149., a Pécsi Tudományegyetem a 176. lett. A Szegedi Tudományegyetem a 201-250. helyek egyikét szerezte meg, a Debreceni Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 251-300. helyek egyikén zárt, a Budapesti Corvinus Egyetemet a 301-350., a Szent István Egyetemet pedig a 351-400. helyre sorolták.

via Medicalonline

KategóriákPOP