Rengeteg tartalom jelenik meg a pécsi fideszes médiában, de mi csak a legjobbakat válogatjuk ki Önöknek. Pénteki propagandaszemle a Szabad Pécs minőségellenőrzési osztályától a Heti Propiban.

A cikk a hirdetés után folytatódikKovácstelep az új Felcsút

Alaposan kiveséztük már a héten a Pécsi Sport Nzrt. által összehívott részben sajtónyilvános tájékoztatót, amin az MTI, a PécsMa, a Bama.hu és persze a Vári Attilával több mint felhőtlen viszonyt ápoló PécsTV biztosan ott volt, míg pl. a Szabad Pécset és a Pécsi Stopot elfelejtették meghívni. Sokat nem vesztettünk persze, ami lényeges a beruházással kapcsolatban, azt már korábban megírtuk, de egy kínzó kérdés továbbra is motoszkál bennünk. Az eredetileg bruttó 2,3 milliárd forintos költségvetésű projekt, hogyan ugrott meg hirtelen 3 milliárd forintra? Még el se kezdődött és már megdrágult? Vagy a TÉNYLEGES árat kotyogták ki véletlenül? Ha nem csúszik a beruházás, akkor jövő nyáron kiderül, hogy mennyi az annyi.

De, csináld! A te hangod mélyebb!

Decsi István, a Fidesz Önkormányzati Frakciójának vezetője és Pécs alpolgármestere írta alá azt a közleményt, amit a közpénzekből eltartott PécsMa, és a – később még az érintett válaszát is hozzáfűző(!) – Pécsi Újság hozott le első körben. A Gyurcsány jelöltje a hazugság oldalán áll címet viselő kiáltvány igazi mestermunka, ha valaki a fércelést mesterségnek tekinti. A polgármesterségre függetlenként bejelentkező Péterffy kapcsán a leggyakoribb propis sablonokat vonultatja fel (“Péterffy Gyurcsány Ferenc egyik legjobb tanítványa”, “külföldi tulajdonosokért tett meg mindent”, “bukott baloldal”) a szöveg, ami kicsit kényszerszülött, igazi mondanivaló nélküli írásnak tűnik így. Konkrétum nem sok van benne, de az igazán figyelemre méltó rész a végére került: “Az emberek félelmére játszva igyekszik azt a látszatot kelteni, mintha a kormány atomtemetőt akarna létesítene Pécsett, holott az igazság az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már 2015-ben leszögezte: a pécsi emberek nélkül nem lehet dönteni, s az lesz, amit a pécsiek akarnak.” Ilyet senki nem mondott a fideszeseken kívül, de azt kár volna tagadni, hogy vizsgálatok zajlanak egy Pécs határába tervezett radioaktív anyagokat tároló létesítményről. A többi “mondanivaló” elemzését talán hagyjuk is inkább a szöveg íróira.

Heti rettegés

“Mintha” teljesítési kényszer volna az önkormányzati portálon az aktuális kormányzati agymenések alátámasztására, és mivel a “migráció” Orbán Viktor szerint Európa jövőjének legfontosabb kérdése (értsd a politikai marketing mindent vivő csodafegyvere), így erre rímelő dolgokat kell tálalni. Szerencsére van, aki tálcán szállítja a PécsMa.hu-nak, amit kajálni kéne. A Fidesz-közeli Századvég Migrációkutató Központja rendeltetett a tudományosnak tűnő riogatások gyártására. A rendkívül sok fenntartással kezelendő tanulmányt, amire a Több tízezres migránskaraván indulhat útnak c. MTI-től átvett cikk épül, itt lehet teljes terjedelemben elolvasni. Nagyon ráérőseknek ajánljuk csak a Facebook-posztokra épített dolgozatot, de a szöveg tele van ellentmondásokkal, és ráadásul több bizonyító erejűnek számító hivatkozás el is tűnt már. Az ügy egyébként a görög parlamentben is téma volt. Viszont az mutatja igazán, hogy milyen súllyal kell kezelni ezt az egészet, hogy a főkolomposnak kikiáltott “szervezetre” keresve alig találni valamit, így a mozgósító ereje azért több mint kérdéses. Persze erre is van magyarázat: a nyugati média(!) el akarja titkolni az ügyet.

A Heti Propi további részeit itt találja.

KategóriákPOP