Így lesznek karnagyokból szabadságharcosok a leendő Nagy Nemzet- És Stadionvédő Háborúban.

A cikk a hirdetés után folytatódikOrbán Viktor március 15-ei beszédében – az Európai Néppártból való kizárás árnyékában – ezúttal nagyon visszafogott volt, konkrét ellenségeket meg nem nevezve arról beszélt, hogy “liberális európai birodalom” illetve az “Európai Egyesült Államokról szóló lázálmok” fenyegetnek.

Ez most az új sorosozás, a központi agy dobta, és egy olyan igazi eminens, mint Hoppál Péter karnagy és képviselő alkalmazkodik az új helyzethez, az új szlogenekhez. A pécsi politikus a Magyar Demokratának nyilatkozott Budapesten az állami ünnepségen, de talán nem koncentrált eléggé, és kicsit messzebre ment mint a góré. Egészen pontosan ez jutott eszébe március 15-éről:

?Időszerűsége azért indokolt, mert volt a tizenkilencedik században is, amikor egy idegen hatalom akarta megmondani, hogy mi legyen velünk, magyarokkal. Aztán a huszadik században is volt, erre született az 56-os forradalom és szabadságharc. Nem kéne, hogy megint valamiféle konfliktus árán vívjuk ki azt, hogy önmagunkról mi magunk, magyarok dönthessünk. Úgyhogy azért vagyunk itt sokan, hogy elmondjuk, hogy a magyar ügyekben magyar válaszokat kell adni a magyar kérdésekre Európa közepén.?

Hoppál Péter március 15-én

Hoppál Péter március 15-én – Coub – GIFs with sound by Ferenc Nimmerfroh

Mivel forradalmakról és szabadságharcokról beszélt, és párhuzamot vont az akkori politikai helyzet(ek) és a mai között, talán nem túlzás feltételezni, hogy amikor konfliktust meg kivívást emlegetett, akkor nem arra gondolt, hogy Szíjjártó Péter külügyminiszter szópárbajt vív egy kötözködő külföldi riporterrel. Lehet, hogy Hoppál már látja magát 2Rule márkájú nemzetőr egyenruhában, amint a Nagy Nemzet- és Stadionvédő Háború mindent eldöntő felcsúti csatájában Mészáros Lőrinc tábornok parancsára az ellenség sáncai felé rohan Polt Péterrel, majd ott összetépik az Európai Csalás Elleni Hivatal Orbán Viktor vejének céges ügyeiről szóló jelentését.

Arról is szólni kell a kasszandrai Hoppál-látomás kapcsán, hogy sem a 19., sem a 20. századi forradalmunk és szabadságharcunk során nem sikerült kivívni az idegen hatalomtól való függetlenséget. Tehát a ?MEGINT valamiféle konfliktus árán vívjuk ki…stb? mondat nincs összhangban a történelmi tényekkel.

De ez amúgy mindegy is, hiszen a kontextusból következően csak az Európai Unióról beszélhet Hoppál Péter, pedig az EU nem idegen hatalom. Egyrészt népszavazáson döntöttünk a belépésről, másrészt ott vagyunk többek között a parlamentjében, a tanácsában, a kormányában, vétójogunk van lényeges ügyekben, azaz az EU – vagy ha úgy tetszik ?Brüsszel? – mi vagyunk. Úgyhogy szóljon valaki Hoppál nemzetőrnek, nehogy buzgalmában véletlenül saját magát kaszabolja le a felcsúti csatatéren.

KategóriákPUNK