A legfrissebb közlöny szerint az eddig 150 millió forintos támogatási összeg már nettó 203 millió forint lesz. A jelentős részben európai uniós forrásból megvalósítandó és lassan egyéves csúszásban lévő projekt gazdája a Pécsi Városfejlesztési Nzrt.

A cikk a hirdetés után folytatódikEmlékeztető: A projekt keretében a Pécs Holding Zrt. tulajdonában lévő piac felújítása, megújítása zajlik. A piac területe 4133 m2, melyből a fedett árusítóhely mintegy 1000 m2, a pavilonépületek pedig összesen kb. 550 m2 alapterületen találhatók.

A támogató okiratot még 2016-ban írták alá és az átadást eredetileg 2018. március 31-ére tervezték. Legutóbb februárban néztünk körül alaposabban a helyszínen, de most sem úgy néz ki, hogy egy évnél kevesebb lesz a csúszás. Az eredeti támogatás még 150 millió forintról szólt, a lehívható keretet emelték meg most még 53 millió forinttal. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy egy kicsit megint megdrágult a projekt. A közbeszerzési kiírásban eredetileg nettó 381 millió forintos költségvetéssel terveztek, de a nyertes Szedibau Építőipari Kft. ajánlata végül 495 millió forint volt.

KategóriákMETÁL