A volt bőrgyár területén keresnek vizet az új létesítménynek, aminek megépítését 2015-ben jelentette be Orbán Viktor és Páva Zsolt.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz önkormányzati lap 2015 májusában ezzel a Vissza a jövőbe című filmre utaló címlappal jelent meg. A képen, ha esetleg nem ismernék fel őket, Orbán Viktor és Páva Zsolt nézi az óráját.

“A jövő elkezdődött”, hirdette címlapján négy évvel ezelőtt az önkormányzat lapja, miután 2015 áprilisában Orbán Viktor Pécsett bejelentette, milyen helyi beruházásokat és fejlesztéseket támogat a kormány. Ezekből nemcsak az M6 és az M60-as autópályák építésének folytatását nem sikerült megvalósítani – ahogy Orbán akkor ígérte – a 2018-ig tartó ciklusban, de az akvapark ügyében sem történt azóta érdemi előrelépés, igazából még az sem biztos, hol építenék fel a sportcsarnokkal és uszodával is rendelkező létesítményt.

Most közbeszerzést ír ki a pécsi önkormányzat egy kútfúrásra a volt bőrgyár területén – derül ki egy friss bizottsági előterjesztésből. Mint januárban megírtuk, ősz óta a Tüskésrétet emlegették az új akvapark lehetséges helyszíneként. Az először kiszemelt nagykozári kútról azonban kiderült, hogy korlátozott a vízmennyisége, a vízminőség nem felel meg a jogszabályi előírásoknak, és túl messze is van. Új vízforrás után kellett tehát nézni és a választás egy, az örnkományzat tulajdonában lévő bőrgyári területre esett a Siklósi úton.

Az akvapark előkészítésére 500 milliót kapott a kormányzattól a város, a munkákat a PSN Zrt. koordinálja. Ebből a keretből költenek most el majdnem bruttó 74 millió forintot a kútfúrásra. Öt céget hívtak meg ajánlattételre.

Mivel egyáltalán nem biztos, hogy a kútfúrás a várt eredményt hozza, kétséges, hogy az akvapark építését ebben az évben meg lehet kezdeni.

KategóriákMETÁL