Nyílt levelet írt Orbán Viktorhoz vasárnap reggel, sőt aztán még egy másikat Pécs vezetéséhez is egy pécsi jobbikos önkormányzati képviselő, Hencsei Zsolt. A felkiáltójellel sem spórolt, cserébe azokat mondja ki, amit nagyon sokan követelnek is, vagy másrészről értetlenséggel fogadnak. További intézkedéseket követel az új koronavírus-járvány miatt.

A cikk a hirdetés után folytatódikOrbán Viktort arra szólítja fel, hogy a miniszterelnök hozza meg azt a döntést, amellyel már szerinte hetekkel le van maradva. azt kéri, hogy rendeljen haza mindenkit 4-5 hétre, a tömegközlekedés is álljon le, és segítsék meg az építőipari ágazatokat is, mert csak Pécsett ő 35 olyan cégvezetőről tud, aki kénytelen volt elküldeni az emberei egy részét vagy mindegyikét egy hét után. Azt a Szabad Pécs jegyzi meg, hogy ez nyilván nagyjából minden ágazatot súlyosan érintő helyzet, és szinte mindenütt hasonló intézkedéseket kellett meghozni már most.

Péterffy Attiláéktól azt is kéri többek közt, hogy azonnal zárják be a nagy bevásárlóközpontokat, a plázákat, a vásárcsarnokot és a vásásteret.

Orbán Viktorhoz címzett levél

“Nyílt levél Orbán Viktorhoz!


Figyelem! Giuseppe Conte olasz miniszterelnök bejelentette, hogy minden termelő tevékenység, ami nem nélkülözhetetlen a lakosság ellátásához, bezár Olaszországban! Nem csak Lombardiában, az egész országban. Élelmiszerüzletek, posták, bankok, gyógyszertárak nyitva maradnak csökkentett nyitvatartással.Mindenkinek otthon kell maradnia. Ez az üzenete a miniszterelnöknek. Kifejezte: háborúban àllunk, az ország legsúlyosabb válsága a 2.világháború óta.Ezzel a döntéssel Olaszország gazdasága térdre kényszerül, de nem volt más választás. Túl sok az áldozat.

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!!


Tudni szeretném, hogy történhetett meg, hogy múlt hét pénteken Spanyolországból és Olaszországból hazaérkező repülőgépek utasait teszt, vizsgálat nélkül beengedték az országba? Ezen a gépen pécsi emberek is voltak, akik egyenesen hazamentek a családjukhoz. Mint később kiderült pozitívak lettek a tesztek. Addigra talán már érintkezett a környezetében lévő számos emberrel. Az ÁNTSZ semmit nem tesz, vagy érthetetlen, amit csinálnak. Egy hölgynek annyit mondtak, aki felhívta őket, és megkérdezte mi a teendő, hogy maradjon otthon, ha rosszul lesz hívjon mentőt. Ilyen esetben sem kell tesztelni? Miért nincs teszt-lehetőség? Miért nem osztogat a kormány most FPP2 és FPP3 maszkokat, fertőtlenítőt, gumikesztyűt? Miért kell most a 350 ft-os maszkot 7000ft-ért árulni az üzleteknek? Úgysem veszi meg a magyar ember ennyiért. Pofátlanság és felháborító ami a kereskedelemben történik. Őket kellene megbírságolni , de a nép nem felejt. Bízhatnak benne, hogy a baj után el lesznek kerülve!!

Ez már nem politikai nézetről kell, hogy szóljon!! Itt már a MOST is megkésve lenne!! El kell dönteni mit szeretnénk? Megállítani ezt a világjárványt, vagy a gazdaság érdekében a halálba küldeni a még termelni tudó embereket? Most térdre fog ereszkedni Európa!! De inkább ereszkedjünk térdre, mint hogy elveszítsünk sok olyan szakembert, akik 4-5 hét múlva tudnának az országnak GDP-t növelni, termelni, egészségesen! 4-5 hétre járulékfizetési mentességet kellene adni a még meglévő építőipari cégeknek. Álljunk le! De tényleg mindenki maradjon otthon. Így is rengeteg fertőzött van már. A kéthetes karantén alatt is rengetegen jelentkezni fognak azok, akik tapasztalni fogják magukon a betegség jeleit. Arról nem beszélve,hogy az ő családtagjaik is lehetséges hordozók. Gondoljon bele, mi lesz, ha kidőlnek az emberek, már most rengeteg elbocsátás, cég megszűnés van. Mit szeretne majd ezek után?


Miniszterelnök Úr!!


Tisztelettel megkérem Önt, mint vállalkozó, apa és képviselő, hogy azonnal hozza meg a döntését, amivel már hetekkel így is le van maradva!! Ne kelljen emberek ezreinek Magyarországon is meghalnia! Kérem segítse az építőipari ágazatot is, most 1 hónapig.  4 hét alatt rendkívül nagy eredményt érnénk el és talán sok ember megmenekülne a felesleges megbetegedéstől, illetve haláltól.


Ez Önön is múlik nagyrészt!  

Nem fogják bírni a vállalkozások, tönkre fognak menni!  Egy hét alatt amit csak én hallottam, 35 cégvezető küldte el embereit és zárta be a vállalkozását a közvetlen közelemben. Tisztelettel arra kérem a Kormányt és Miniszterelnök Urat, hogy lépje meg ezt a rendkívül nehéz, de a legjobb döntést!!  Rendeljen haza mindenkit 4-5 hétre. A tömegközlekedés is álljon le, hiszen a legnagyobb veszélyforrás a fertőzésveszély miatt!! Túl leszünk rajta, és újra folytathatjuk ott, ahol abbahagytuk. Így tudjuk a lehető leghamarabb megfékezni ezt a járványt!!  Csak 4 hét karantén, vagy tömeges halálozásra is számíthatunk, mert nincs elég lélegeztetőgép, összeomolhat az egészségügy, a dolgozó orvosok, ápolók megfertőződnek és kiesnek a munkából. Kérem olvassa el, értelmezze, gondolja át és nagyon gyorsan hozzon felelősségteljes döntést, amit vállalni fog, ha majd lecseng a vírus. Az áldozatok családja felé, a megszűnő vállalkozások felé, a magyar nép felé!!


Tisztelettel kérem, hogy segítse az építőipari ágazatokat, ahogyan azt Németország és más országok is megteszik! Tudjuk, hogy mit kell tennünk, hogy abba maradjon ez a rémálom. Akkor tudja ön is? Tisztelettel megkérem! Egy hónap lenne az, amit a kormánynak be kellene vállalnia első körben. Előbb felállnánk, mint ha most belekényszeritjük a vállalkozásokat a munkába, ezáltal megbetegszenek az emberek. Akkor sem lesz termelés, viszont cégek dőlnek majd be! Úgy gondolom, hogy nagyon sokan egyetértenek velem abban, hogy álljon le az ország és a fennálló helyzetben ezt nagyon pozitív és bölcs döntésként fogadja majd a lakosság, ha bejelenti a kijárási tilalmat. A rendfenntartó erők már megérkeztek. Semmi akadálya nincs, hogy mindenki az otthonában maradhasson és együtt leállíthassuk ezt a járványt!


Üdvözlettel és Tisztelettel :
Hencsei Zsolt
Pécs M.J.V önkormányzati képviselője”

Pécs vezetésének írt levél

„Pécs!!!!!

Kérem, hogy azonnal zárják be a nagy bevásárlóközpontokat, plázákat, a vásárcsarnokot és a vásárteret!!


Halasztást nem tűrhet, mert olyan kritikus állapot fogja elérni városunkat, amit az egészségügy nem fog tudni kezelni!!

  
Döntsünk felelősségteljesen!!

Mindenki maradjon otthon, aki csak megteheti, kerülje a kontaktokat, a lehető legkisebb számra csökkentse a találkozások számát, tartsunk minimum 2m-ert embertársainktól, ha lehet kerüljük a tömegközlekedést mert ott még fokozottabb veszélynek vagyunk kitéve!

A lakóhelyükhöz a legközelebbi boltba menjünk élelemért és se bent, se kint ne tolongjunk egymáshoz közel. Ne menjünk be egyszerre sokan a boltba. Sűrűn mossunk kezet akár sima szappannal, de minimum 20 másodpercig meleg vízzel! Fertőtlenítsük telefonjainkat, kezünket. Sűrűbben mossuk a törölközőt a ruháinkat amiben kimegyünk az emberek közé!  

Megállítani így sem tudjuk a vírust, de talán lelassítani tudjuk, hogy minden megbetegedett társunk életben tudjon maradni, ha lélegeztetőgépre lenne szüksége!


Nagyon fontos! Figyeljünk magunkra és társainkra!

A higiénia is nagyon fontos!! 

Kérek mindenkit, hogy felelősségteljesen kezelje ezt a helyzetet. Sajnos nem vicc, nem játék!!

Az idős rokonoknak, családtagoknak vásároljanak be a fiatalok. Segítsék őket ebben a kialakult vészhelyzetben. Velük se érintkezzen senki. Hagyják szatyorban felakasztva az ételt, szóljanak nekik hogy megérkeztek és vigyék be a csomagot. Most azzal segítünk nekik ha messziről találkoznak csak, telefonon beszélnek, neten..stb.


Fizikai kontaktokat kerülni szíveskedjen mindenki!

Remélem már ezzel, ha megfogadják, tudtunk valamit tenni egészségük megóvásáért?!

Mindenkinek kitartás kívánok és felelősségteljes viselkedést kérnék!!

Üdvözlettel: 

Hencsei Zsolt!”

KategóriákMETÁL