A szóban forgó pécsi önkormányzati cég a Biokom, aminek jogi és stratégiai igazgatója a köztévés műsorvezető, Trombitás Kristóf édesanyja, volt fideszes politikus, Pécs korábbi alpolgármestere, Mikes Éva.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Körülbelül két éve érkezett a Biokomhoz jogi és stratégiai igazgatónak Mikes Éva. Mikes korábban fideszes politikus és országgyűlési képviselő volt, többek között Pécs alpolgármestereként is dolgozott 1990 és 1994 között. Mikes Éva Páva Zsolttal együtt kezdte a politikai pályát, úgy tudjuk, később is kiváló kapcsolatban maradt a most leköszönt polgármesterrel.

Információnk szerint Mikes Biokomhoz való érkezését követően került az önkormányzati céghez Trombitás Kristóf Keresztély, akinek a munkaviszonya nemrég még biztosan élt a cégnél. Hogy pontosan mi volt a munkaköre, nem tudjuk, de információink szerint folytatott tényleges munkavégzést.

Trombitás és a köztévét működtető cég közötti szerződésre a hvg.hu talált rá korábban. E szerint 2018. október 4-től 2019. december 31-ig tartó időszakban heti egy Ez itt a kérdés-t kell Trombitásnak vezetnie, a műsor 45 perces – a maximálisan lehívható keretösszeg pedig egy évre 9,6 millió forint. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha minden héten van adás és a teljes keretösszeget lehívják, akkor 184 ezer forintot kap minden adás után.

Trombitás Kristófról éppen ma írtunk annak kapcsán, hogy Facebook oldalán szabályos kirohanást intézett a pécsi ellenzéki összefogással szemben, csürhézve, anarchistázva és kisnyilasozva az abban résztvevőket. A sokáig az önkormányzati cég Biokomtól fizetést kapó Trombitás azon borult ki látványosan, hogy Péterffy Attila a pécsi önkormányzati cégek vezetőit levélben arra utasította, hogy az elszámoltathatóság jegyében tegyenek eleget a törvény által előírt kötelességüknek, és megtiltotta, hogy a mindennapi gazdálkodáson túlmutató kötelezettségeket vállaljanak. 

Trombitás akkor lett ismertebb a közéletben, amikor az Ez itt a kérdés egyik januári adásában arról beszélgetett a meghívott vendégekkel, hogy lehet-e gyógyítani a homoszexualitást.

KategóriákMETÁL