Pedig a 2017 januárjától élő szerződésmódosítás szerint a Bázis Szobrász Egyesület továbbra is ingyenesen használhatja az ipari övezetben lévő csarnokot és raktárépületet, határozatlan időre. A Bázis 2003 óta van (volt) otthon ezen a területen.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Verseny utcai 1600 négyzetméteres telephelyről a jövő csütörtökön szavaznak majd a pécsi képviselők, a szerződés megszüntetését célzó, Páva Zsolt pécsi polgármester által jegyzett előterjesztés pénteken került fel a pécsi önkormányzat honlapjára. A telephely kezelője a BIOKOM Nonprofit Kft. Mint olvasható, a  BIOKOM a területen található nyitott színt a téli síkosságmentesítésre használt só tárolására, a 2. számú csarnokot pedig a közterületek karbantartási részlegének működésére kívánja használni, vállalva a vizesblokkok és öltözők felújítását. 

 

 

A telephelyen őrzik továbbá a Közterület-felügyelet által közterületen elhagyott és be-szállított gépkocsikat.

 

 

?Az önkormányzat szándéka, hogy a Verseny u. 19. sz. alatti telephelyét kizárólag a BIOKOM Nonprofit Kft., illetve az Önkormányzat közfeladatainak ellátására hasznosítsa, ezzel költségmegtakarítást érjen el a társaság, mivel ezen feladatokat eddig csak idegen tulajdonban lévő bérelt ingatlanokon tudták ellátni?.

 

 

A szobrászok 2003 óta egy 890 négyzetméteres nyitott szín-részt, valamint a főépületben lévő 53,2 négyzetméteres irodarészt használhattak.

A határozatlan időre kötött haszonkölcsön szerződést a kölcsönadó 15 napra felmondhatja. A szerződés 14. pontja rögzíti, hogy a kölcsönadó csereingatlant a kölcsönvevőnek a szerződés megszűnése esetén nem biztosít.

KategóriákMETÁL