Rengeteg tartalom jelenik meg a pécsi fideszes médiában, de mi csak a legjobbakat válogatjuk ki Önöknek. Pénteki propagandaszemle a Szabad Pécs minőségellenőrzési osztályától a Heti Propiban.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem könnyű pálya a politikailag vezérelt újságírás, benne van a pakliban, hogy néha szembe jön az elengedett szarvihar.

Nagyon érdekes helyzetbe szerencsétlenkedte magát a helyi fideszes propimédia legmeghatározóbb szereplője, az önkormányzat lapja. Ahogy sorozatunk egy korábbi részében példákkal illusztrálva rámutattunk, hónapok óta követik árgus szemmel a tavaly a fideszes Csizi Pétert legyőző Mellár Tamás pécsi országgyűlési képviselő minden egyes megnyilvánulását, és ott kötnek bele, ahol tudnak, sokszor egészen visszataszító módszerekkel.

?Mellár által nem támogatott?

Közben azonban a pécsi ellenzéki politikai térfélen az történt, ami a parancsuralmi rendszerben működő fideszes oldalon nem szokott: két szereplő nyilvánosan szembe ment egymással. Mellár Tamás kijelentette, nem támogatja Péterffy Attila független polgármesterjelöltet, mire utóbbi visszaszúrt. A ziccert nem hagyhatta ki a Pécsma, és a héten több, az ellenzék megosztottságát hangsúlyozni hivatott cikkben is kiemelték ezt az ellentétet, egyszer címben is. Ez ugye minimum rendkívül vicces azok után, hogy Mellárt hónapokon keresztül próbálták hitelteleníteni, és úgy beállítani, mintha teljesen alkalmatlan lenne politikusnak és a pécsiek képviseletére. Szóval ha mostantól Péterffy állandó jelzője a ?Mellár által nem támogatott? lesz az önkormányzati médiában, akkor a propaganda logikája szerint az dicséretként fogható fel.

Puch László polgármester lett

A Pécsma fekete-fehér, meg nem alkuvó fideszes politikusokkal teli alternatív univerzumába nem fért bele, ami a Fidesznek jelenleg Szegeden dolgozó Kapitány Gergely sokkal fifikásabban, a Pécsmánál kevésbé direkt módon kampányoló lapjába igen. A 24.hu-n megjelent Mellár-interjút szemlézve az OKPÉCS cikkében jó vastag közcímben emelik ki tényállításként az interjú egyik kérdésében szereplő pletykát, amely szerint Puch László és Bánki Erik megegyeztek Péterffy Attila indításáról. Vajon mi lehet a célja egy most is a Fidesz sikeréért dolgozó újságíró által tulajdonolt lapnak, amikor szép nagy betűkkel, kijelentő módban azt írja: ?Péterffy a fideszes Bánki Erik és az MSZP-s Puch László polgármester közös jelöltje?? Mondjuk valószínűleg siethetett a szerző, mert a polgármester szót rossz helyre rakta a mondatban, így úgy tűnik, mintha Puch László valahol polgármester lenne, pedig erről szó sincs.

Habony-news, Juncker, példás gyorsaság

A napokban kezdte meg működését Londonban a V4 Agency, egy Habony Árpádhoz, a mostanában háttérbe vonult fideszes kommunikációs guruhoz köthető hírügynökség, aminek egyik célja lehet a magyar kormány által favorizált politikai üzenetek hírré konvertálása. Néhány órával a londoni V4 indulásának bejelentése után a bama.hu és a fideszes médiaalapítványhoz tartozó számos médium vette át azt a hírt, aminek egyetlen üzenete, hogy Juncker veszélyesen hülye. Ez arra utal, hogy az Orbán-féle propagandagépezet egyáltalán nem adta fel a Fidesz pártcsaládjában ülő idős luxemburgi politikus cseszegetését, hanem kifinomultabb módszerekkel ugyan, de folytatja azt.

KategóriákMETÁL