Merthogy az Értelmiségi Klub estjének címe alapján csak aktuális gazdasági kérdésekről esne majd szó csütörtökön Pécsett. De nyilván nem csak erről fognak beszélni. 

A cikk a hirdetés után folytatódik



Csütörtökön este, a szokásos helyszínen és időben, azaz a Várady Antal utcai Vasutas klubban, este hattól újra ÉKestÉK-et rendez a Pécs-Baranyai Értelmiségi Egyesület. A meghívott két vendég két közgazdász lesz, nem túlzás, az ország legismertebb közgazdászai közül kettő: Bod Péter Ákos és Mellár Tamás.

A Szigetvárott született Bod Péter Ákos (67) 1990-1991. közt ipari és kereskedelmi miniszter és országgyűlési képviselő volt MDF-es politikusként, majd a Magyar Nemzeti Bank elnökévé nevezték ki, amely posztot 1994-ig látta el.

Mellár Tamás (65) a jelenlegi magyar országgyűlés egyetlen közvetlenül megválasztott független országgyűlési képviselője. A volt KSH-elnök és a Századvég egykori kutatási igazgatója a Párbeszéd-frakció tagja. Választási győzelmét Baranyában szerezte, Csizi Péter volt pécsi alpolgármestert és országgyűlési képviselőt legyőzve jutott be a T. Házba, a választáson kilenc szervezet, köztük az MSZP, a DK és a Párbeszéd támogatását is élvezte. Azóta megalakított a Mindenki Pécsért Egyesületet és szoros kapcsolatban áll a hódmezővásárhelyi független polgármesterrel, Márki-Zay Péterrel (46),  Bod Péter Ákoshoz hasonlóan Mellár Tamás is alapító tagja a Márki-Zay által életre hívott Mindenki Magyarországa Mozgalomnak.

KategóriákMETÁL