Minden pártnak az lenne az álma, hogy egyedül tudjon kormányt váltani, de hogy ha megnézzük a népszerűségi mutatókat, akkor azért be kéne látni, hogy ez csak együtt fog menni, mi erre törekszünk – fogalmazott Tóth Bertalan pécsi országgyűlési képviselő, az MSZP parlamenti frakcióvezetője, a HírTV-n, Kálmán Olga vendégeként csütörtökön este.

A cikk a hirdetés után folytatódikMajd rögtön hozzá tette azt is, hogy éppen ezért sajnálja azt, hogy az LMP nem fog fellépni a többi ellenzéki párt mellett október 23-án Budapesten. Ismeretes pedig, hogy ők is cstlakoztak a Gulyás Márton által életre hívott Közös Ország Mozgalomhoz. Hadházy Ákos, az LMP parlamenti képviselője viszont korábban a távolmaradásról úgy nyilatkozott, hogy a nemzeti ünnepnek másról kell szólnia.

 

 

Tóth Bertalan azt is mondta, hogy az MSZP valóban nem áll jól a népszerűségi mutatókban, nem tudja megítélni, hogy Botka lemondása után mit fognak mérni, de ők, a párt parlamenti frakciójának tagjai is azért dolgoznak, hogy a korábban mért adat ne csökkenjen, inkább növekedjen (megj.: az politikai elemzők további csökkenésre számítanak – B. A.), de elsősorban arra koncentrálnak, hogy próbálják már meg egybe fogni az ellenzéki erőket, mert 

 

a legfontosabb cél 2018-ban mégiscsak a kormányváltás.

 

Tóth földijének nevezte Mellár Tamást Kálmán Olga, s felelevenítette, hogy egy nappal korábban a pécsi közgazdász volt a vendége a műsorban, aki jelezte, hogy egy elindulna egyéni független országgyűlési jelöltként jövőre Pécsett, de az indulását egy próbának szánja, azt szeretné, ha az ellenzéki pártok beállnának mögé, a próba tehát arról szólna, hogy a pártok meg tudnak-e állapodni egy független jelöltben.

Tóth Bertalan erre azt felelte, hogy Mellár Tamás nem is csak a földije, hanem a professzora is volt az egyetemen, és az elmúlt években nagyon sok rendezvényen vettek részt együtt, ismeri a demokráciafelfogását és a szakmai és emberi kvalitásait.

Majd azt mondta, hogy Mellár Tamás úgy nyilatkozott, hogy ha minden demokratikus ellenzéki párt tudja őt támogatni, akkor hajlandó elindulni. Erről fognak tárgyalni, ő majd fel fogja vetni ezt azokon a tárgyalásokon, ahol mint a tárgyaló delegáció tagja részt vesz, és ha így lesz (vagyis az ellenzéki pártok igent mondanak Mellár Tamás személyére), akkor ők, vagyis az MSZP támogatni fogja Mellárt.

 

Nem bontanák le a kerítést

Tóth Bertalannak csütörtökön este egy másik tévés szereplése is volt, a Fidesz új parlamenti frakcióvezetőjével, Gulyás Gergellyel vitázott az RTL Klubon, a Magyarul Balóval című műsorban, ahol azt mondta, hogy az MSZP sem bontaná le a határon felállított kerítést.   

KategóriákMETÁL