Nem először röppent fel az a hír az elmúlt 15 évben, hogy OBI áruház nyílik Pécsett, most azonban újra van szándék a barácsáruház részéről a nyitásra, értesült a Szabad Pécs. Sőt, az építkezés is elkezdődött volna, de egyelőre azt lefújták, kényszerűségből.

A cikk a hirdetés után folytatódikHúsvét után zárt volna be az eredeti elképzelések szerint a Siklósi úton található Interspar áruház, hogy a húsz éve megnyitott üzletházat átépítsék, és ott egy OBI barkácsáruház is megnyissa a kapuit, értesült a hírről a Szabad Pécs. Csakhogy a fejlesztésből egyelőre nem lesz semmi, az Interspar nem zár be húsvét után, és egyelőre nem is kezdődik meg az üzletház átépítése, tudtuk meg nem hivatalos, de megbízható forrásokból. Az eredeti elképzelés szerint még az év vége előtt kinyitott volna a ház újra, s az Interspar mellett már az OBI barkácsáruházban is vásárolhattak volna a pécsiek.

Nem zárják be ebben az évben még átmenetileg sem
Fotó: Babos Attila

Csakhogy nem hivatalos információink szerint az engedélyezés körüli problémák miatt csúszik a beruházás, azt az előzetes tervet, ami elkészült a házra a plázastop törvény miatt újra kell gondolni. Nem hivatalos értesülésünk azonban az is, hogy sem az OBI, sem az Interspar nem mondott le a fejlesztésről, csupán a tervezett nyitást csúsztatják, és 2019 helyett majd csak 2020-ban nyithatnak meg. Sőt, vélhetően nem is zár be, vagy semmiképpen sem annyi időre a DM-nek, gyógyszertárnak és még több másik kisebb üzletnek is helyet adó Interspar üzletközpont, mint azt tervezték, hanem megpróbálják majd részleges lezárásokkal megoldani a kivitelezést.

Nem tudtuk kihagyni, hogy ne rögíztsük videóra vasárnap délután ezt a gyerekhivogató kisautót a pécsi Siklósi úti Intersparban

A Brendon babaüzlet viszont már biztos, hogy elköltözik a házból a hónap végén, de úgy tudjuk, itt a döntést legfeljebb csak részben hozták meg az eredeti elképzelés miatt, mert a szerződésük is lejárt a bérleményre.

Pécsett nem önálló OBI áruház nyílik
Fotó forrása: Wikimedia

Az OBI-tól a közelmúltban kérdeztük meg azt, hogy mikorra tervezik a nyitást, hány embert vesznek majd fel, és mikor kezdik meg az interjúztatást, de csak annyit írtak vissza, hogy köszönik a megkeresést, de jelenleg nem áll módjukban válaszolni a kérdésekre. A Spar Magyarországot is kerestük, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a Siklósi úti Interspar ?lehetséges átépítéséről? egyelőre nincsen kommunikálható információjuk.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy az elmúlt hetekben érzékelhetően már csökkent a forgalom az üzletközpontban, többen is úgy vélték, hogy ennek az az oka, hogy elterjedt az a szóbeszéd, hogy húsvét környékén bezárják a házat.

Pécsnek nincs szerencséje a nagy barkácsáruházakkal egyelőre. Mint ismert, a bauMax már bezárt, és úgy volt, hogy a Bricostore nyit, a cég azonban hét éve kivonult Magyarországról. A bauMax helyén  viszont nyílt Mömax, mert a pécsi ingatlan is része volt annak a csomagnak, amit a Mömaxot üzemeltető cég megvett a bauMaxtól.

Az OBI nyitása is több mint tíz éve felmerült már, de az eredetileg eltervezett helyszínen, a jelenlegi pécsi vásárcsarnoktól délre történő építkezést városképi szempontok miatt nem engedélyezték, aztán a világválság miatt a cég egy időre el is állt az építkezéstől, Pécshez legközelebb Szekszárdon található OBI, de a Balatontól délre a Dunántúlon Kaposvárott és Nagykanizsán is van egységük.

A vásárcsarnoktól délre lévő szomszédos telken pedig, mint az ismert, az új pécsi vásárcsarnok épül fel, habár igaz, ott sem túl egyszerű a helyzet, számos alkalommal kellett módosítani a különböző határidőkön, így az építkezés sem kezdődött el, miközben már állnia kellene az épületnek.

KategóriákMETÁL