A Momentum országjáró valóságkampánya Pécsre ért. Fekete-Győr András és Nemes Balázs beszélt a párt európai választási célkitűzéseiről – és az önkormányzati választások előkészületeiről.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Barbakán téren állt meg a Momentum kampány-teherautója szombat délután Pécsen. Még egy napig több helyen bukkanhat fel a város különböző pontjain, aztán folytatja útját más településekre. A momentumos aktivisták nem csak az európai választásokon való részvételre buzdítanak, hanem továbbra is gyűjtenek aláírásokat. Mivel a párt a szavazóíveken biztosan rajta lesz, így most már “csak” annak érdekében lehet aláírni, hogy Magyarország is csatlakozzon az európai ügyészséghez.

Nemes Balázs elmondta, hogy az európai választásokon való induláshoz szükséges aláírásokat 700 aktivistájukkal 48 óra alatt összegyűjtötték. Ehhez nagy mértékben járultak hozzá a vidéki szervezetek: a nagyobb városokban kb. 1000-1000 támogatói aláírást tudtak begyűjteni ennyi idő alatt. “A kampányunk során arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy naponta nagyjából 2 milliárd forint jön hozzánk, amit sajnos nem jól költ el az ország” – mondja a Momentum európai parlamenti képviselőjelöltje. A párt szerint nem vadászkastélyokra, magánrepülőzésre és 40 cm magas kilátókra, hanem kórházakra, iskolákra és munkahelyekre kellene költeni a forrásokat.

Fekete-Győr András szerint az elkövetkező hat hétben két fontos kérdésre szeretnének választ adni. Az egyik, hogy miért menjenek el szavazni a választók? A másik, hogy miért pont a Momentumra szavazzanak? Az elsőre az a válasz, hogy Orbán Viktor miatt veszélyben vannak a hazánkba érkező uniós források, mivel azokat, úgy tűnik, hogy a jogállamisághoz fogják kötni. “Meg kell mutatnunk, hogy Orbán nem egyenlő Magyarországgal” – mondta a Momentum elnöke. Fekete-Győr szerint a magyarok egészségébe, tudásába és munkájába kellene fektetni a pénzt. “Ez a Momentum országvíziója, ha ezek rendben vannak, akkor nem fogják elhagyni az országot az emberek” – tette hozzá.

A párt kampánystratégiája kapcsán a párt elnöke elmondta, hogy közterületi hirdetés csak a Fidesznek, a Mi Hazánknak és az MSZP-P-nek jutott. Közel 50 városba fog eljutni ez a mobilplakát, de utcafórumok és úgynevezett árasztások is lesznek. Utóbbin aktivisták nagy tömegét kell elképzelni, akik együtt pultoznak, szórólapoznak és kopogtatnak. Ezen kívül online hirdetési stratégiával készülnek.

A Szabad Pécs kérdésére Fekete-Győr András a közelgő önkormányzati választásokra való felkészülés kapcsán elmondta, hogy mindig is fontos volt a vidéki szervezeteik építése. Pécs ebből a szempontból erős bázisnak számít, jelenleg 70 tagjuk-aktivistájuk van helyben. Nemes Balázs azt is hozzátette, hogy a Momentum éppen ezért látható, még annak ellenére is, hogy kevesebb a pénzük, mint a többi pártnak.

A legfrissebb előrejelzések szerint a párt átlépheti az 5%-os küszöböt, azaz egy képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe. A Momentum listavezetői: Cseh Katalin, Donáth Anna és Nemes Balázs.

KategóriákMETÁL