Májustól szeptember végéig tíz százalékos locsolási kedvezményt kap Pécsett mindaz, aki időben lép.

A cikk a hirdetés után folytatódikA kerttel rendelkező fogyasztók április 15-ig adhatják be vagy újíthatják meg igényüket a májustól szeptember végéig érvényes tíz százalékos pécsi locsolási kedvezményre. Aki addig nem kérvényezi a locsolási kedvezményt a Tettye Forrásház Zrt. ügyfélszolgálatán, az az idei nyárra lemarad erről a lehetőségről, tudatta a hírt pénteken, sajtóközleményben a pécsi önkormányzati vízszolgáltató.

A Tettye Forrásház kétféle lehetőséget kínál lakossági ügyfeleinek, hogy csökkentsék a locsolási célra elhasznált víz mennyisége után fizetendő közüzemi díjakat. A két kedvezmény közül azonban egyszerre csak az egyikkel élhetünk.

A házi kerttel rendelkező fogyasztók május elsejétől szeptember végéig érvényes tíz százalékos locsolási kedvezményt igényelhetnek:. Az adott időszakban a felhasznált vízmennyiség tizedét nem kell megfizetni a csatornadíjszámlában. A kedvezményt minden évben meg kell újítani, a társaság ügyfélszolgálati irodájában ? vagy a weboldalról letöltött, kitöltött nyomtatvány beküldésével – április 15-ig. A kedvezményt azok igényelhetik, akik kétezer négyzetméternél kisebb alapterületű házi kerttel rendelkeznek és nincsen saját kútjuk.

Animated GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Animated GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

A másik lehetőség alapján egész évben lehet spórolni, locsolómérővel: a hiteles, külön mellékvízmérővel ellátott, locsolási célú csapok vízfelhasználása után ugyanis nem kell csatornadíjat fizetni.

A kézzelfogható megtakarításon túl ez a környezettudatosabb kertöntözést is elősegíti, hiszen pontosan mérhető, ellenőrizhető az, hogy mikor, mennyit locsolunk, írta és ajánlotta a Tettye Forrásház. A szolgáltatónál hangsúlyozták, hogy elektronikusan beküldve is elfogadják a nyomtatványt. 

Az aszály miatt többszörösére nőtt az ivóvízszállítás idehe

A hetek óta tartó aszály miatt megnövekedett a Tettyéhez érkező, ivóvízszállításra leadott megrendelések száma. Az év legtöbb napján a szolgáltató szakemberei egy napos előjegyzési idővel vállalják, hogy eljuttatják a kért ivóvízmennyiséget az otthonokba, kertekbe, a mostanihoz hasonló száraz időszakokban azonban akár egy hetes várakozási idővel is számolnia kell azoknak a fogyasztóknak, akik igénybe szeretnék venni a szolgáltatást.

Javítják az utakat a téli hibák után

A Tettye ugyanezen közleményében adta hírül azt is, hogy már megkezdődött Pécsett a korábban ideiglenesen, fóliás betonnal helyreállított téli hibahelyek, útburkolatok, járdák végleges javítása. A téli, fagyos időszakban számos hibaelhárítást kellett elvégezniük a szakembereiknek, az akkor ideiglenesen helyreállított útszakaszok most vadonatúj burkolatot kapnak. A szolgáltató megbízásából Pécs 50 pontján több mint 800 négyzetméternyi útburkolatot és járdát állítanak helyre. 

A várhatóan májusban záruló javítások minden esetben az út kezelőjének előírásai és elvárásai szerint zajlanak. Az április 8-i héten a Rókus utcában, a Havi-hegyi úton, a Megyeri úton és a Jókai utcában aszfaltoznak.

KategóriákMETÁL