Nem telik el hónap legalább frissnek tűnő információk csepegtetése nélkül Baranya csonka autópályájával kapcsolatban – tegnap a Magyar Nemzet cikkezett az M6-ról, amit mi ma a Pécsi Stopon vettünk csak észre.

A cikk a hirdetés után folytatódikElnézést kérünk a lemaradásért.

A beígért fejlesztések sorolása végén, az M6-tal kapcsolatban elhangzó tételmondat, így néz ki:

Az M6-ost Bóly településtől folytatják a horvát határ felé, a 20,5 kilométeres szakaszt 72 milliárdért építik, és jövőre kezdik el a kivitelezést.

Szóval nagyjából azt erősítik meg, amit legutóbb a Magyar Közlöny alapján a Szabad Pécs is megírt. Mindenesetre a visszafideszesített Magyar Nemzet grandiózus címet adott a cikkének:

Minden hazai autópálya eléri a határt a ciklus végére

A “ciklus vége” reális ígéretnek tűnik egy évvel a ciklus kezdete után, három évvel a vége előtt. Ezt emlegették az illetékesek tavaly, azaz 2018 márciusában is. Bár azt hozzá kell tenni, hogy legalább ilyen reális ígéretnek tűnhetett ez 2014-ben is, amikor szinte szóról szóra hangzott el ugyanez az akkori és jelenlegi miniszterelnöktől. Orbán Viktor ugyanis 2014 novemberében a Magyar Diaszpóra Tanács IV. ülésén is arról beszélt, hogy minden autópálya eléri majd az országhatárt. Ezt az ígéretét 2015-ben a Modern Városok Program pécsi állomásán – természetesen az M6-os és M60-as ügyét kiemelve – ismételte meg.

De nem csak 2018-ban, 2015-ben és 2014-ben hangzott jól ez az ígéret: Orbán Viktor már 2002-ben szinte pontosan ezzel a mondattal kampányolt:

“a ciklus végére minden jelenlegi autópálya eléri az országhatárt”.

Mondjuk ezt az ígéretet nehéz számon kérni a miniszterelnökön, mivel csak nyolc évvel később, azaz kilenc évvel ezelőtt kezdhetett neki igazán az ország “építésének”.

Az M60-as országhatár felé történő folytatásáról – aminek a tervei, engedélyei már azért egy ideje rendelkezésre állnak – nem szól a cikk.

Címkék:
KategóriákPOP