Húszezer aláírás kell a Momentumnak ahhoz, hogy egyáltalán elindulhasson a május végi európai parlamenti választáson. Pécsett is gyűjtik szombaton és vasárnap.

A cikk a hirdetés után folytatódikMa, azaz április 6-án szombaton országszerte elkezdődött a Momentum aláírásgyűjtése azért, hogy a parlamenten kívüli párt egyáltalán elindulhasson a május végi EP-választáson. Pécsett is gyűjtik emiatt az aláírásokat a hétvégén is, ma és vasárnap is.

Mint azt a párt honlapján olvasni lehet, a következő két hétben dől el, hogy a Momentum felkerül-e május 26-án az EP-választás szavazólapjaira. Ehhez összesen 20 ezer aláírást kell összegyűjtenie az aktivistáiknak. A Momentum oldalán azt is követheti egy térképen,  hogy hol vannak az országban aláírásgyűjtő pontok.

A pécsi aláírásgyűjtésnek pedig külön Facebook-eseménye van. Kiderül onnan, hogy hat ponton is gyűjtik az aláírásokat, habár igaz, ebből kettő a belvárosban, az Árkád két bejárata, de Kertvárosban a Csontváry téren, Uránvárosban, a Mecsek Áruháznál, is gyűjtenek ma is (12.00-20.00h) és holnap is (08.00-20-00h), de a Konzumnál is ott vannak. Vasárnap pedig a vásártéren (07.00-12-00h) és a főpályaudvaron (12.00-20.00h) is gyűjtenek a fenti helyszínek mellett.

Az Európai Ügyészségért is

Az ajánlásgyűjtéssel egy időben továbbra is lehet támogatni az Európai Ügyészséghez való csatlakozást egy aláírással, illetve, ahogyan írták, készséggel állnak rendelkezésre kérdések esetén bármelyik pultnál.

KategóriákMETÁL