Az államalapítás alkalmából a pécsi Csontváry Múzeumban már szombattól látható lesz a Szent Korona, a jogar és az országalma másolata.

A cikk a hirdetés után folytatódikSenki se nyafogjon, hogy csak másolat, mert mégiscsak Pécsre szállítják a Szent Korona 1:1 ARÁNYÚ, PONTOS  MÁSOLATÁT, plusz a jogar és az országalma másolatát is. Ráadásul egy magángyűjtő jóvoltából érkeznek a Csontváryba a magyar államiság jelképei. Az aranyozott ezüst korona Rónai Attila kaposvári ötvösmester műve, az eredeti Szent Korona 1:1 arányú, pontos másolata. A szakember elkészítette a jogar és az országalma másolatát is, szintén aranyozott ezüstből.

A korona-, az országalma- és a jogarmásolat együttes értéke körülbelül 20 millió forint, ebből csak a korona értéke 12 millió forintra tehető, olvasható a Janus Pannonius Múzeum pénteki közleményében.

A három műtárgy augusztus 19-étől a Csontváry Múzeum nyitva tartási idejében (keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között) tekinthető meg.

Augusztus 20-án a Janus Pannonius Múzeum Csontváry-, Vasarely- és Zsolnay-kiállítása ingyenesen látogatható, a kedvezmény azonban az időszakos tárlatokra nem vonatkozik.

Nyilván nem lesznek “olyan szintű” VITRIN-be téve Pécsett az államalapítás jelképei, mint amilyenben az eredetieket helyezték el, ahogyan azt 2001-ben koronaőrként az RTL Klubnak nyilatkozta a később politikai kommunikációs félistenként megismert Habony Árpád. Érdemes is megtekinteni, hogyan nyilatkozik a Szent Korona VITRIN-jéről, hiszen nem szólal meg napi szinten. A 444.hu által készített coub után lehetetlen volt mást betenni a korszakalkotó nyiltkozatról, hát tessék:

KategóriákMETÁL