A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa 2000 óta adja át minden esztendőben a „Pécsi Felsőoktatásért” sajtódíjat, amellyel egy-egy olyan médiamunkatárs vagy sajtóorgánum munkáját ismerik el, aki vagy amely hozzájárult a PTE hírnevének öregbítéséhez. Idén Szalai Péter, az ATV szerkesztő-riportere számára ítélték oda a díjjal járó oklevelet és az egyetem címerével ellátott arany kitűzőt.

A cikk a hirdetés után folytatódikHuszonkét éve tartják meg a Pécsi Tudományegyetemen az Adventi Sajtószalon elnevezésű eseményt, az elmúlt két évben, a pandémia miatt azonban nem volt lehetőség megtartani a rendezvényt, idén viszont ismét találkozhattak az ünnepi, kötetlen fórumon az egyetem, vezetői, sajtókapcsolatokért felelős munkatársai és a helyi és országos sajtó munkatársai.

Miseta Attila, a PTE rektora az év értékelésekor azt emelte ki, számos sikerben volt részük idén is, de az ő szívéhez az egyik legfrissebb eredmény áll, az, hogy a sport tekintetében valamennyi hazai egyetemet maga mögé utasította a PTE, valamint az a bravúr, hogy a pécsi egyetem lett a világ 21. legzöldebb egyeteme, szintén megelőzve minden magyar felsőoktatási intézményt.

A szokásokhoz híven az Adventi Sajtószalonon hirdették ki az idei Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíj nyertesét, melyet a PTE Szenátusának egyhangú döntése értelmében Szalai Péter érdemelt ki. Az ATV szerkesztő riportere az elmúlt években számos alkalommal számolt be a televízió nézőinek a Pécsi Tudományegyetem kutatásairól, tudományos eredményeiről, illetve szólaltatta meg a PTE szakembereit a közérdeklődésre számot tartó témákban.

KategóriákPOP