Az utcakép Pécsett készült hétfőn délután, a másik fotó a múlt héten, Budapesten, a Parlamentben. Hiányzók mind a kettőről vannak.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs írta meg azt a hírt, hogy Páva Zsolt (a pécsiek nevében, vagy mi) kikosarazta az MSZP pécsi származású elnökét, Tóth Bertalant és pártját, illetve az EP-választáson velük induló Párbeszédet plakátügyben. Tudniillik Tóth azt kérte Pávától, hogy a pécsi önkorányzati cég által fenntartott villanyoszlopokra kihelyezhessék az MSZP-Párbeszéd plakátjait. A válasz szerint azonban ezeken a villanyoszlopokon nem lesznek plakátok, és más hirdetőfelületet sem biztosít a baranyai megyeszékhely.

Páva Zsolt azonban ajánlotta maguk helyett az E.ON megkeresését, már csak azért is, mert a pécsi villanyoszlopok döntő többsége hozzájuk tartozik. Mi úgy tudtuk, hogy az MSZP-nek (és más ellenzéki pártnak) nem sikerült elintéznie, hogy kikerüljenek a plakátjaik.

Ellenben hétfőn Pécsett gyakorlatilag szerte a városban feltűntek az E.ON kezelésében lévő villanyoszlopokon a Fidesz-KDNP választási plakátjai. Kerestük az E.ON-t napközben, de csak annyit írtak, hogy központilag kiadták a villanyoszlopok bérbeadását egy külsős cégnek. Azt már csak munkaidő után sikerült más forrásból megtudnunk, hogy az ESMA ZRt. szerezte meg a pécsi és dél-dunántúli villanyoszlopok feletti diszponálás jogát, már ami a reklámokat illeti. A cég egy másik társaság tulajdonában áll, és a sajtóban régóta egy Fidesz-közelinek tartott üzletember, Garancsi István érdekeltségének tartják. Kétséges ettől függetlenül is az, hogy bármely más, vagy a már plakátokkal terhelt oszlopokra kikerülhet bármely más párt plakátja. (A Mi Hazánk és a Munkáspárt plakátjaiban azért nem vagyunk 100%-ig biztosak, hogy esetleg nem kerülnek majd ki.)

Pécsett tehát az egyik legnépszerűbb és hagyományos közterületi reklámfelületeken ott a Fidesz, de nincs jelen az ellenzék.

Ahogyan a minap, pontosan a múlt pénteken meg éppen fordítva volt. Az ellenzék kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést a kilakoltatásról, de azon csupán az ellenzékiek jelentek meg, a Fidesz és a KDNP képviselői távol maradtak az üléstől. Mert szerintük ez csupán egy ellenzéki politikai akció volt, ők meg abban nem akartak részt venni, plusz hangsúlyozták, hogy sokat tesznek azért, hogy ne legyenek kilakoltatások. Így viszont nem is lehetett arról érdemben tárgyalni, határozatképtelenség miatt, elhangzottak a napirend előtti felszólalások, az élet pedig ment tovább, csak úgy, mint szokott itt, minálunk.

Az egyik képről tehát az ellenzék, a másikról a Fidesz hiányzik, és e sorok írója meg egészen biztos abban, hogy ez így nagyon nincsen rendben. És nem érdekel engem az a magyarázat, hogy kampány van.

KategóriákPUNK