62.663 – 62.350: mindössze 313-mal kapott több szavazatot a Fidesz Baranyában, mint az ellenzéki pártok.

A cikk a hirdetés után folytatódikA baranyai részvétel némileg az országos átlag (43,37%) alatt maradt az európai parlamenti választásokon, a megyében a választásra jogosultak 41,35 százaléka adta le voksát vasárnap.

A Fidesz Pécsett nagyon, Baranyában némileg alulteljesített, a párt megyei eredménye nem sokkal ment 50 százalék fölé, míg országos átlaga 52,33 százalék.

A Demokratikus Koalíció országosan feljött a második helyre a pártok sorában, ez Baranyára is igaz, sőt, Dobrev Kláráék itt jobb eredményt értek (18,43%) el, mint országosan (16,19).

A Momentum, az MSZP-P, a Jobbik és a Mi Hazánk egészen kicsivel az országos átlaga alatt teljesített Baranyában, a Kutyapárt, az LMP és a Munkáspárt minimálisan a fölött.

Összességében csak 313-mal érkezett több szavazat a megyében a Fideszre, mint az ellenzéki pártokra összesen, ami több mint 125 ezer szavazat esetében elhanyagolható különbség, mondhatjuk, hogy döntetlen lett a mérkőzés..

A baranyai eredmény – Forrás: valasztas.hu

Untitled infographic

No Description

A baranyai városok közül Péccsel külön cikkben foglalkoztunk korábban és fogunk még hétfőn.

Komlón, a megye második legnagyobb városában a pécsihez hasonló eredmény született, azzal a nem elhanyagolható különséggel, hogy a DK-Momentum-MSZP hármas önmagában is verte a Fideszt. A DK brutálisan magas, 28 százalékos eredményt ért el a volt bányászvárosban, ez országosan is a párt egyik legjobbja lehet. Az MSZP országos átlagánál jobban, a Momentum rosszabbul szerepelt, utóbbit a városban a Jobbik is előzi.

A komlói eredmény – Forrás: valasztas.hu

Mohácson teljes a fideszes dominancia. Még alacsony, 40 százalék alatti részvételnél is majdnem 60 százalékot szerzett a Fidesz, az összes nagyobb ellenzéki párt sokkal rosszabb eredményt ért el a városban, mint országosan.

A mohácsi eredmény – Forrás: valasztas.hu

Szigetváron alacsony, 38 százalék alatti volt a részvételi arány. A DK itt is kiválóan szerepelt, majdnem elérték a 22 százalékot, a helyben bronzérmes MSZP jobban, a negyedik Momentum rosszabbul szerepelt országos átlagánál. A Fideszre valamivel kevesebben szavaztak a városban, mint az ellenzéki pártokra összesen.

A szigetvári eredmény – Forrás: valasztas.hu

Siklóson viszonylag alacsony részvétel mellett hozta országos átlagát a Fidesz, a DK közel 20 százalékát kapta a voksoknak, tehát itt is kiemelkedően szerepelt, a Momentum dobogós a kisvárosban. Az ellenzékre összesen kevesebb voks érkezett, mint a Fideszre.

A siklósi eredmény – Forrás: valasztas.hu

Baranya megye városi státuszú települései közül még Kozármislenyben és Sellyén szerepelt jobban az ellenzék, mint a Fidesz. A kormánypárt Bólyban, Villányban, Pécsváradon, Szentlőrincen, Harkányban, Sásdon és Mágocson több szavazót tud felmutatni, mint az ellenzéki pártok összesen. Minden baranyai városban a DK a második. Sok olyan városban is a Momentum kapta a harmadik legtöbb voksot, ahol amúgy a Fidesz több voksot gyűjtött, mint az egész ellenzék..

KategóriákMETÁL