Adománygyűjtő eseményeket rendezett a PTE Sportirodája és a Pécsi Balett egy genetikai rendellenességben szenvedő pécsi kisfiú kezelésének támogatására.

A cikk a hirdetés után folytatódikValamivel több, mint egymillió forintot adott át a napokban Hári József fideszes pécsi városházi képviselő a PTE Sportirodájának vezetőjeként egy genetikai rendellenességgel született kisfiú, Zente édesanyjának.

A hírt a Pécsmán olvastuk, a pécsi önkormányzati online lap szúrta ki ugyanis Hári Józsefnek a PTE Sportiroda vezetőjeként regisztrált Facebook-oldalán az erről szóló bejegyzést.

Mint írják, a PTE Sportiroda és a Pécsi Balett több nagyszabású eseményt is rendezett a beteg kisfiú, Zente és családja megsegítésére. Zente az SMA-ként, Spinal Muscular Atrophy-ként lejegyzett genetikai rendellenességgel, azaz gerincvelő-izomsorvadással született. A rendellenesség kezelésének költségeihez járult hozzá  valamivel több, mint egymillió forinttal a PTE Sportiroda, és mint a cikkből kiderül, a család hamarosan megkapja a Pécsi Balett gyűjtésében összejött majdnem egymillió forintot is.

Hári József nyilatkozott is a Pécsmának, elmondta, hogy adománygyűjtő urnákat helyeztek és fognak is kihelyezni a továbbiakban is pécsi sportrendezvényeken, mert az adománygyűjtést nem hagyják abba, sőt napokon belül, május 17-én lesz az az adománygyűjtő est és jótékonyság árverés is, a pécsi Pezsgőházban, ahol híres sportolók relikviái kerülnek kalapács alá, hogy a befolyó összeggel szintén Zente családját segítsék.

Zente megsegítésére egy alapítványt is létrehoztak, a vele kapcsolatos híreket pedig ezen a Facebook-oldalon is lehet követni.

KategóriákPOP