Péterffy Attila polgármester azt ígéri, jövőre a középkori városfal más részei is megújulnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikTavaly ősszel egy gerenda leszakadása után a pécsi önkormányzat lezáratta a Barbakán bástyát és közvetlen környékét. Később felújítási munkálatok kezdődtek, amelyek nemrég véget értek. Ma délután Péterffy Attila polgármester tartott sajtótájékoztatót a helyszínen. Elmondta, a gyilokjáró teljesen megújult, a régi favázas tartószerkezet helyére acélszerkezet került, a korlátot és a járófelületet is felújították.

Péterffy Attila a Barbakán bástya belsejében tartott sajtótájékoztatót

Péterffy Attila hangsúlyozta, a rekonstrukciót az előző városvezetés kezdte meg. Hatvan köbméter tölgyfát építettek be, a felújítás összesen 30 millió forintba került. 

A polgármester emlékeztetett, választási programjának kiemelt eleme volt a város idegenforgalmának fejlesztésére vonatkozó ígéret. Ennek keretében jövőre többek között a városfal Citrom utcai részét is fel fogják újítani annak érdekében, hogy az ottani gyilokjáró újra használható legyen. Ezzel párhuzamosan az északi városfal rekonstrukcióját is megkezdik és lehetőség szerint be is fejezik.

Újságírói kérdésre Péterffy Attila elmondta, az öt évvel ezelőtt, még a fideszes városvezetés és Orbán Viktor által a Modern Városok Programhoz kapcsolódó kampánykörút során beígért élményfürdővel kapcsolatban tárgyalni fognak a kormány képviselőivel, hiszen a kampányban megígérte, hogy a fürdő meg fog épülni.

KategóriákPOP