Láthatósági zászlókat helyezett ki több pécsi zebrához a gyalogosok védelmében az LMP, de egy csütörtöki pécsi sajtótájékoztatón ennél többet is mondtak arról, mit gondolnak a Tiborcz-féle közvilágításról.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem a saját kezdeményezése az LMP-nek még Pécsett sem a láthatósági zászlócskák, vagy zebrazászlók bevezetése, ráadásul nemzetközi példáról van szó, amit viszont Pécsett is be kell vezetni sajnos – nagyjából ez a legfontosabb, összefoglaló mondat, ami elhangzott a zebrazászlókról az LMP csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján.

Például így lehet használni a zebrazászlót, Angyal Károly LMP-s politikus segíti két hölgy átkelését a pécsi Krisztina térnél

A párt aktivistái bíznak benne, hogy a zebrazászlókat nem viszik el a gyalogátkelőhelyekről, és nem is rongálják meg a kihelyezett tartókat, eddig ezzel kapcsolatban nem voltak rossz tapasztalatok, de természetesen figyelni fogják majd a helyszíneket és szükség esetén pótolják a hiányzó darabokat. A zebrazászló egy kis, kézi zászló, a láthatósági mellényhez hasonló, fényvisszaverő, fluoreszkáló anyagból varrva, amit a gyalogosok a zebrán való áthaladás előtt magukhoz tudnak venni, ezzel jelezni, hogy ott várakoznak, illetve, hogy leléptek a járdáról az úttestre. Az átkelés végén aztán a másik oldalon lévő tartóba tudják helyezni.

Angyal Károly, a párt megyei képviselője és egyik, Kertvárosban élő taguk, Bognár László tartottak sajtótájékoztatók a veszélyes, sőt helyenként életveszélyesnek vélt pécsi zebrákról a Kertvárosban, a Krisztina téren.

Almákat is osztogattak a zöldpárt aktvisitái

A pécsi gyalogátkelőhelyek veszélyességéről az LMP már korábban is beszélt sajtótájékoztató keretében, azt követően, hogy tragikus baleset történt Pécsett, a Búza tér és a Lánc utca kereszteződésében. Az LMP aláírásgyűjtésbe is kezdett.

A témában nemrég a Szabad Pécs közölt hiánypótló cikket, ITT OLVASHATÓ.

Közelről

A zöldpárt pécsi képviselői már akkor is azt mondták, hogy – a remélhetően ellenzéki többségű új pécsi közgyűlés megalakulása után – kezdeményezni fogják azt, hogy ott, ahol szükséges, cseréljék le Pécsett a közterületi LED-es lámpákat nagyobb fényerejűekre. Avagy akár helyezzék át a lámpaoszlopokat, hogy az átkelőhelyek jobb megvilágítását biztosítani tudják. Az LMP politikusai szerint a kialakult helyzet miatt komoly felelősség terheli Pécs fideszes városvezetését, illetbe a miniszterelnök, Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak akkori egyik cégét, az Elios Zrt.-t.

KategóriákMETÁL