Köztéri parkolót építenek a piacfejlesztéshez kapcsolódóan Mohácson Szekó Józsefék. A fideszes polgármester által vezetett kormánypárti testület tervéhez egy idős helyi aszony házán keresztül vezet az út. Ki is lakoltatják, habár nehéz lesz újra otthont találnia.

A cikk a hirdetés után folytatódikNegyven éve él Mohácson ugyanabban a lakásban Erzsébet (69). Igaz, nincs mindig idehaza, mert évek óta külföldön dolgozik, idősgondozást vállalt Ausztriában korábbi, többmillió forintos devizatartozása miatt.

Erzsébetet azonban a mohácsi önkormányzat kilakoltatja a lakásából, kisajátítják ugyanis az ingatlant egy, a piac újjáépítéséhez kapcsolódó közterületi parkolóépítés miatt – sőt kedden meg is kezdte a nő kilakoltatását a Szekó József fideszes polgármester által vezetett önkormányzat. Erzsébet történetéről a közelmúltban a Mérce számolt be, és ők írták kedden meg azt is, hogy elkezdődött a kilakoltatás is. Pedig Erzsébet a kemény munkának köszönhetően nemrégiben a devizahitelét is vissza tudta fizetni, már nem adós. Az külföldi idősgondozásból élő, de szintén nem fiatal Erzsébet most nem tudja, mi lesz.

A kisajátítással ugyanis még ötmillió forintot sem kap, igaz, pár száz ezer forinttal többet is kínáltak neki Szekóék. Erzsébeték háza (felerészben az ő tulajdona) nincs jó állapotban, és Szekó-polgármester is tett erre utalást korábban a cikk miatt, és arra is, hogy másoknak is szúrja a szemét a nem jó állapotban lévő ház. Erzsébet egyébként készült arra, hogy felújítja a házat valamelyest, emiatt már építőanyagokat is beszerzett – erről egyébként Erzsébet korábban a Szabad Pécsnek is beszélt, sőt azt is mondta, hogy ezt a mohácsi önkormányzaton is elmondta, amikor próbálta jobb belátásra téríteni a feje felett döntőket.

Azt egyébként senki sem állítja, hogy Szekó Józsefék nem jogszerűen járnak el, azt sem, hogy keveset fizetnének a házért annak jelenlegi állapotában. A helyzete miatt azonban Erzsébet nehéz helyzetbe került, 4,5 millióból nemigen tudja a lakhatását megoldani.

És vannak olyan pletykák is, sőt sokkal inkább összeesküvés-elméletek – és ezt már mi írjuk saját hallomásokra hivatkozva, habár erre utalás a Mérce cikkében is szerepel ?, hogy a tervezgetett piacépítéshez kapcsolódó új parkoló projekt nem is véletlen, merthogy eredetileg másféle elképzelések voltak, de minimum kapóra jött a mohácsi önkormányzatnak, hogy a régóta a ?városképet csúfító? épületet most ledózeroltathatja.

KategóriákMETÁL