Szeretné, ha csatlakoznánk az Európai Ügyészséghez? Ön aláírná? Ezt kérdeztük fideszes politikusoktól.

A cikk a hirdetés után folytatódikMeglesz-e az egymillió aláírás Hadházy Ákosnak? Óriási hajrával esetleg, de az Európai Ügyészséghez való csatlakozást már most is annyian támogatják, amennyi szavazat vasárnap a biztos második helyet jelentené az EP-választáson akármelyik ellenzéki pártnak.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a magyarok többségének nem lenne ellenére az Európai Ügyészséghez való csatlakozás. Sőt, a választók egy jelentős része kifejezetten szeretné, ha az ország csatlakozna az Európai Ügyészséghez, hiszen már mostanáig több, mint 600 ezren aláírták a Hadházy Ákos volt LMP-s, ma már független országgyűlési képviselő által kezdeményezett aláírásgyűjtés íveit.

Hadházy Ákos Pécsett, egy korábbi pécsi aláírásgyűjtési akció után
Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

Hadházy Ákos maga is rengeteget ment az országban az elmúlt hónapokban, talpalt, és beszélt arról, hogy miért tartja fontosnak ezt a kérdést, de több ellenzéki párt, szervezet és nagyon sok magánszemély is segítette, támogatta ezt a munkát.

Hadházy Ákosék aláírásgyűjtő kampányzárója szombaton lesz a fővárosban, Pécsett pedig holnap, azaz pénteken lehet még az aláírásgyűjtő standhoz elfáradni, amelyet most is a Széchenyi téren állítanak fel.

A pénteki pécsi aláírásgyűjtésnek is van saját Facebook-eseménye, ahogyan az dukál 2019-ben.

A leírás pedig így szól:

?Megkezdődött a visszaszámlálás, hamarosan véget ér közös, nagy vállalkozásunk, az Európai Ügyészségért zajló aláírásgyűjtés. Most igazán fontos, hogy ne álljon le ez a lendület, ezért nagyobb fordulatszámra kapcsoltuk az országjárást, hogy a lehető legtöbb helyre vigyük el az üzenetet és a lehető legtöbb emberrel beszéljünk. Aktivistáink pénteken Pécsett gyűjtenek, ez az egyik utolsó lehetőség aláírni a petíciót.

Az aláírásgyűjtés helye és ideje:

Pécs, Széchenyi tér, május 24. (péntek) 10:00-tól 12:00-ig

Ha teheti, jöjjön el és hívja el ismerőseit is. Ha van még önnél kitöltött aláírásgyűjtő ív, azt se felejtse otthon, adja le a gyűjtőknél!?

Miután éppen egy nappal az “utolsó lehetőség” előtt, azaz ma, csütörtökön közgyűlési ülést tartottak Pécsett, egyebek mellett a 2018-as év zárszámadásának az elfogadásával, éltünk a lehetőséggel, hogy random módon megszólítsunk pécsi városházi fideszes képviselőket, hogy ők miképpen vélekednek az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról, aláírták-e már esetleg, vagy még tervezik, és ha nem, akkor annak mi az oka.

Páva Zsolt pécsi polgármestert is sikerült elcsípnünk, aki azt mondta, hogy nincs véleménye erről a kérdésről.

Ajánljuk persze a teljes, és nem is túl hosszú videó megtekintését, ám idéznénk még Erb József képviselő nyilatkozatát. Ő azt mondta ugyanis, hogy szerinte amiatt nincs/sincs szükség az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra, mert a magyar ügyészség jól dolgozik, politikai ügyekben egy kicsit óvatosabban, de nincs gond a munkával. Ráadásul az Európai Ügyészséghez való csatlakozás valószínűleg nem kerülhető el, habár a hétvégi választás eredménye ezt is befolyásolhatja, illetve ma már a baloldali és a liberális frakciók is hangsúlyozzák a nemzetállamok szuverenitásának a fontosságát.

A nyilatkozó képviselők időrendi sorrendben

Bognár László (képviselő, Fidesz)

Páva Zsolt (polgármester, Fidesz)

Decsi István (alpolgármester, Fidesz)

Csizmadia Péter (képviselő, pénzügyi és gazdasági bizoittsági elnök, Fidesz)

Erb József (képviselő, Fidesz)

Sztojkovics Éva (képviselő, Fidesz)

KategóriákMETÁL