A próbálkozás az átlagosnál valamivel fifikásabb volt, de így sem sikerült a dohánybolti pénzmágia.

A cikk a hirdetés után folytatódikHétfőn azzal a sztorival tért be egy vásárló egy pécsi trafikba, hogy egy nappal korábban rosszul adtak vissza neki az üzletben. Illetve jól kapott vissza a húszezresből, csak az egyik bankjegy hamis volt, de ezt csak távozás után vette észre. A több mint gyanús pénzt be is mutatta az eladónak. Ránézésre és tapintásra is elég könnyen el lehetett dönteni, hogy kár Matolcsy György kézjegyét keresni rajta. A fideszesek főmumusát a holland zöldpárti (még) EP-képviselő Judith Sargentini van rajta, no meg az európai parlament ülésterme.

A kiemelt képen is látható álbankjegyet a kétfarkúak készítették, és előfordult, hogy tüntetéseken osztották, de ma is lehet tőlük rendelni. A játék- vagy fantáziapénz kategóriába tartozó, de persze elég profi grafikával készült szériából Nagy Blankát és Bayer Zsoltot ábrázoló, Jean Claude Juncker-es és természetesen Soros Györgyöt ábrázoló is van. A “bankjegyek” népszerűségét jól mutatja, hogy okosba pl. Vaterán is lehet venni belőlük.

A vásárló ragaszkodott hozzá, hogy térítsék meg a kárát, nézzék vissza a biztonsági felvételeket. Kérdésre azonban azt már nem tudta megmondani, hogy pontosan mikor és mit is vásárolt. Az üzletben türelmet kértek, amíg átnézik a kb. 10 órányi felvételt. A hétfői nap folyamán a vásárló többször visszatért az üzletbe, de csak kedd reggelre lett meg az ominózus másodpercekről készült felvétel. Amin jól látható, hogy a boltos jól adott vissza. Ettől persze még előfordulhat, hogy a sztorit előadó vásárló valóban áldozat, azonban az üzlet felelőssége kizárt.

Úgy tudjuk, hogy nem ez volt az első hasonló próbálkozás Pécsett, a közelmúltban Junckeres 20 ezressel is próbáltak fizetni. Sikertelenül. Mindenesetre megkérdeztük a rendőrséget, hogy hány ilyen esetről tudnak, ha válaszolnak, akkor frissítjük a cikket.

KategóriákPOP