Ha minden közműcég tartja a határidőket és nagyon enyhe lesz a tél, jövő februárra akár el is készülhet a sétálóutca új burkolata.

A cikk a hirdetés után folytatódikTud normálisan is kommunikálni a pécsi önkormányzat, ha akar, meg ha közeledik egy önkormányzati választás: az önkormányzat lapja a Pécsma most, hogy két cikkben (ebben és ebben) is leírtuk a Ferencesek utcája vállalkozóinak aggodalmait, majd a kereskedők nyílt levelet írtak, részletesen bemutatja, hogyan és milyen ütemezéssel fog zajlani a beruházás. Sőt, most azt is fontosnak látták közölni, amit első erről szóló cikkükben valamiért nem, hogy a két héttel ezelőtti fórumon bizony a kieső bevételek is szóba kerültek és hogy az önkormányzat minden érintett vállalkozóval egyenként fog tárgyalni, mert felmerülhet a bérleti díj-, vagy adókedvezmény az ügyben.

Az önkormányzat lapja szerint így tervezik a közműcégek a vezetékrekonstrukciót:

  • május 20. – július 15. (8 hét) E.On Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. – gázvezeték-rekonstrukció;
  • július 15. – október 15. (13 hét) Tettye Forrásház Zrt. – szennyvíz- és vízvezeték-rekonstrukció;
  • október 15. – december 8. (8 hét) E.On Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. és Magyar Telekom Nyrt. vezetékrekonstrukció;
  • november 15-től burkolatfelújítás.

Azaz a térkőburkolat kialakítása, tehát maga a köztérfelújítás – ha előtte minden klappolni fog – már majdnem télen kezdődik majd. A közbeszerzési hirdetményben 3 hónap szerepel a felújítás időtartamaként. Télen azért nem ritkák az olyan időjárási körülmények, amelyek hátráltatják a építői tevékenységet, így elég valószínűnek tűnik, hogy az a három hónap nem három hónap lesz, hanem több. Így még ha minden közműcég pontosan tartja is a határidőket, egy tavaszi befejezésre nagyobb összegben fogadnánk, mint egy tél végire. De talán most tényleg sikerül, ami eddig nem nagyon: tartani a határidőket.

KategóriákMETÁL