A Társaság A Közérdekű Adatokért 2019 újabb adatigénylése ütközött fizetőfalba: a Zsolnay Örökségkezelő 1,15 millió forintot kér szerződések kiadásáért cserébe.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz idén bejegyzett jogászokból álló civil szervezet ismét bepróbálkozott egy városi cégnél, ezt írták ki ma reggel a Facebook-oldalukra:

A Zsolnay Örökségkezelő 1.158.624.-Ft-ot kér a közérdekű adatokért! A TAKA 2019 közérdekű adatigényléssel fordult a Vincze Balázs ügyvezetése alatt álló Zsolnay Örökségkezelő NKft-hez. Három témakörben kértünk adatokat az alábbiak szerint: ?Kérem, szíveskedjen tájékoztatni, hogy jelenleg (2019. április) társaságuk mennyi munkavállalót foglalkoztat, vonatkozásukban mennyi a bér és járulékköltsége? 2015-2019 években, kivel és milyen tevékenységekre álltak megbízási jogviszonyban, illetve ezen jogviszonyokat létesítő szerződéseket szíveskedjen részünkre megküldeni. 2015-2019 években ügyvédi, jogi vagy közbeszerzési illetve egyéb tanácsadói, valamint reklám, marketing, PR és kommunikációs tevékenységre kötött szerződéseket szíveskedjen részünkre megküldeni.? Az ügyvezető válaszában tájékoztatott, hogy társaságuknál a munkaérő kihasználtság 100%-os, kérelmünk teljesítése csak túlórában lehetséges. Társaságuk 600 munkaóra alatt képes a kérelemben foglaltakat teljesíteni, ami 1.158.624.-Ft. költségigénnyel jár és 1800 db. szerződést érint. Korábban a PSN Zrt. 4.841.000.-Ft. a Tettye Forrásház Zrt. 1.668.756.-Ft. összegű költségtérítést kért a közérdekű adatok kiadásáért, míg a Biokom Kft. költségtérítés nélkül kiadta a kért közérdekű adatokat.

A hatályos törvények értelmében joga van a cégnek pénzt kérni az adatokért, amennyiben azok kiadása pl. túlzott munkaerőigénnyel jár. A TAKA viszont nem köteles elfogadni ezt az álláspontot, és akár perre is viheti az ügyet.

A civilek korábban – nem csak a Biokomtól – a PSN Zrt.-től is kértek ki olyan információkat, amiket első nekifutásra és térítésmentesen adott ki a cég.

KategóriákMETÁL