Ma, kedden délután négy órakor a pécsi Expo Centerben kezdődik meg Dobrev Klára országjárása, amelynek központi gondolata, hogy az általa alakított árnyékkormány elhozza a reményt.

A cikk a hirdetés után folytatódikHogy ez pontosan mit is jelent, arról persze bárkinek lehet elképzelése, aki követi a magyar politikai híreket, és persze nem maradtunk eddig sem információ nélkül, a mai pécsi rendezvény Facebook-eseményében is van erről leírás, alább nálunk is olvasható, de az biztos, hogy Dobrev Klára az országos turnéja állomásain fogja majd ezt végérvényesen kifejteni, elsőként ma, Pécsett.

A DK az elmúlt hetekben azzal is kampányolt, többek közt a közösségi oldalakon, hogy ők a legnépszerűbb ellenzéki párt, már önállóan 20%-on állnak. És Orbán Viktor is utalt rájuk a hétvégi országértékelőjében, persze nem Dobrevet megnevezve, hanem Gyurcsány Ferencet: „A magyar Frank, a mi Ferink épp most próbálja meg összefogdosni a gazdátlanul maradt lovakat”.

Azt amúgy senki sem szokta megkérdőjelezni, hogy a DK a legerősebb ellenzéki párt, vagyok a leginkább támogatott ellenzéki erő, amit a volt miniszterelnök és Dobrev Klára is rendre kiemel, azt azonban már nem – miközben ez is majdnem ilyen alapvetés –, hogy mindemellett vagy mindezzel együtt is a leginkább elutasított ellenzéki párt vagy ellenzéki erő is – és persze az már ezen belül közhely, hogy nem Dobrev miatt, hanem Gyurcsány miatt – nem véletlenül vele példálózott a hétvégén is Orbán, akinek az a politikai érdeke, hogy elhitesse, vagy azt a hitet tartsa fenn, hogy Dobrev egyenlő Gyurcsány.

Dobrev Klára ma várhatóan azokat a témákat és jelszavakat fogja körüljárni, mint amit Orbán Viktor is a hétvégén, csak nagyon más előjellel: a szabadságot, a biztonságot, a háborút és békét, Európát és az Európai Uniót.

Az esemény közösségi médiás leírásában így harangozzák be a mai rendezvényt:

„Érezted már úgy, hogy nincs remény, Orbán miatt végleg szertefoszlott az ezeréves álmunk, az európai jólét? Gondoltad már azt, hogy a magyar kormány elvette tőlünk a szabadságot, a biztonságot, Európát?

Még nincs minden veszve! Az Árnyékkormány célja, hogy visszaadja a reményt az elfeledett millióknak. Mi ki tudjuk vezetni Magyarországot a megélhetési válságból, vissza Európába, vissza az európai jólétbe. Érdekel, hogyan? Érdekel, hogyan hozza el az Árnyékkormány a reményt?

Gyere el február 21-én a pécsi rendezvényünkre, hogy megmutassuk Neked is, van kiút a megélhetési válságból, és leszünk még európai Magyarország! Megmutatjuk, hogy mi vagyunk az egyetlen kormányzóképes ellenzéki erő, és mi visszaadhatjuk a magyarok ezeréves álmát.

A rendezvényen Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök fogja elmondani, hogyan használjuk fel a kormányzóképességünket arra, hogy kivezessük Magyarországot a megélhetési válságból, és elhozzuk az európai jólétet. Gyere el, hallgasd meg a beszédet, legyél Te is részese a változásnak”.

Címkék:
KategóriákMETÁL