“Lehet egy politikus fesztelen?” Ezt a kérdést bocsátották szavazásra a kormányt támogató médiaalapítvány megyei lapjai az Orbán-barát osztrák szélsőjobboldali politikus bukásával kapcsolatban.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz év világpolitikai botrányát az Orbán-rezsim propagandamédiája úgy dolgozta fel és magyarázza, ahogy az várható volt. Számos fontos részletre nem vagy alig térnek ki. Híradásaikban nem szerepel, hogy a nemrég Orbánnal Budapesten smúzoló, Európa más szélsőjobboldali, populista vezetőivel az Európai Unió meghódítását megcélzó Strache a videóban velejéig korrupt figuraként jelenik meg, akin most már ott a hazaárulás bélyege. E helyett arról beszél a komplett Orbánworks és Orbánnews, hogy a “migrációt támogató erők” ármánykodása lehet a háttérben, és hogy tőrbe csalták a politikust. Utóbbi nyilván igaz is, bár ha hat órán keresztül jódlizna a videón és nem arról fantáziálna, hogy hogyan húzna politikai hasznot abból, ha az oroszok megvennék neki a legnagyobb napilapot, amiért cserébe közpénzekkel jutalmazná őket, akkor a felvételt már rég megsemmisítették volna.

Jól illeszkedik ebbe a narratívába a Mediaworks online megyei site-jain, így például a bamán frissen megjelent szavazás.

A kérdésből és a válaszokból egy olyan történet rajzolódik ki, hogy egy politikus a nyaralásán, lelazulva, bepiálva nem válogatta meg a szavait és TŐRBE CSALTÁK. Na bumm, mindenki beszélt már össze-vissza spiccesen, ugye? Miért kell ennek olyan nagy feneket keríteni?

Azt már tudjuk, hogy hasonló esetben nálunk mi lenne a propaganda reakciója egy ilyen videóra. Nem véletlen, hogy nem Magyarországon csaptak le azok, akik lecsaptak, hanem ott, ahol hatása és következménye is van annak, ha egy nemzeti mázzal bevont, szavakban szuperhazafi politikusról kiderül, hogy egy utolsó tróger.

KategóriákPUNK