Eljárást indított a pécsi önkormányzattal szemben a Pécsi Stop hírportál kezdeményezésére az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH), mert a hírportál rendszeresen kiszorul az önkormányzat sajtóeseményeiről. A portált a TASZ ügyvédje képviseli.

A cikk a hirdetés után folytatódikEbben egyébként nincsenek egyedül, többször megírtuk már, hogy a Szabad Pécsnek sem küldenek olyan sajtóeseményekre meghívót, ahol esetleg a hatalom számára kényelmetlen kérdéseket tudnánk feltenni.

Ezekre az eseményekre ugyanakkor a pécsi önkormányzat lapját, a megyei lapot, vagy a megyei lapot működtető cég egyik vezetője által alapított helyi újságot meghívják.

A TASZ oldalán azt írják, hogy ?Az egyenlőtlen bánásmód miatt a PécsiStop más médiaszolgáltatókhoz képest komoly hátrányba kerül a helyi hírversenyben. Számos alkalommal csak mások híradását követően, jelentős időbeli késéssel tud beszámolni helyi közügyekről, ráadásul a közérdekű információk jelentős részét csak szűrőn (más médiaszolgáltatók szöveges vagy képi tudósításán) keresztül éri el. Így nem teheti fel a saját kérdéseit, nem tudja elkészíteni saját fotóit, vagyis nem tudja megmutatni saját szemszögéből az eseményeket.?

A Pécs Stop úgy véli: ?azért diszkriminálja őt a polgármesteri hivatal, mert kritikusan viszonyul a városvezetők döntéseihez: az önkormányzat működésének nemcsak fényes oldalát mutatja meg, hanem kifejezetten törekszik arra, hogy leleplezze és közérthetően kommunikálja a helyi hatalomgyakorlás visszásságait?.

A Szabad Pécs szintén a TASZ segítségével támadta meg a közel 500 médiumot tömörítő kormánybarát médiaholding, a Kesma megalakulását.

KategóriákMETÁL