Azt követően nyilatkozta ezt a volt pártelnök, hogy országosan gyakorlatilag láthatatlanná vált az LMP, hiszen éppen hogy átlépték a 2 százalékot az európai választáson.

A cikk a hirdetés után folytatódikHosszú interjút készített az Ungár Péter LMP-s politikus tulajdonában lévő Azonnali Keresztes László Lóránttal, az LMP nemrég lemondott társelnökével. A pécsi származású politikus a zöld párt katasztrofális európai választási eredménye miatt mondott le a teljes elnökséggel együtt. Országosan az LMP 2,18, Pécsett 3,65 százalékot szerzett, ezek az eredmények a Kutyapártéit sem érik el.

Keresztes, aki a parlamenti farkcióvezetői pozícióját meg kívánja tartani, az interjúban többek közt azt mondja, hogy a politikai marketingben, arculatépítésben nem voltak jók, de van hatása az LMP-nek, ami szerinte nem fog megszűnni, mert szükség van rá. Keresztes nincs túl jó véleménnyel a Momentumról és a DK-ról sem és arra számít, hogy az önkormányzati választáson a hiteles helyi arcok fontosabbak lesznek a pártkötődésnél.

Itt van néhány érdekesebb, köztük pécsi vonatkozású részlet az interjúból:

?az LMP közösségének van ereje, ki tudott termelni, fel tudott emelni politikusokat. És ők lehet, nincsenek már itt, de a közösség még mindig megvan.?

?a tavalyi országgyűlési választáson a legjobb eredményünket értük el. Most az elveinket nem sikerült politikai teljesítménnyé konvertálnunk. Ez a mi felelősségünk, ezért magunkat okolhatjuk. Ügyesebben kell kommunikálni, jobb arculatot kell kialakítani – ebben van a felelősségünk, nem abban, hogy a pártunk kiüresedett volna.?

?Nem akarok fideszebb lenni a Fidesznél. Én felelősségteljesebb akartam lenni a Fidesznél. A Fidesz propagandát csinál, én … el akartam mondani, hogy mi okozza a migrációt, és mit lehet ellene tenni.?

?Nem a Jobbik felé nyomtuk a pártot, hanem próbáltuk egyesíteni a lehetőségeinket, a felületeinket, az erőinket.?

?A Momentumnál sokszor tapasztalhattuk, hogy nem akarnak politikai megnyilvánulásokat tenni, és nem foglalnak állást bizonyos kérdésekben. Vagy ha állást is foglalnak, azzal szemben nagyon komoly kérdések merülnek fel.?

?Ami a DK-t illeti, nem tudok másra gondolni, minthogy a DK Gyurcsány Ferenc pártja. Gyurcsány politikája egyszer már megsemmisült, ezt láttuk. Onnét is van visszatérés, ezt is láttuk.?

?Pécsen, ahonnan én származom, az MSZP hét százalékot szerzett, a DK húszat. Úgy, hogy ott a DK arca egy egykori MSZP-s alpolgármester. Ez elképesztő. ?

?Az önkormányzati választás teljesen más, mint a többi választás. Ott van szerepük a helyi arcoknak, annak, hogy ki építette fel magát az adott településen, milyen eredményeket ért el. Pécsen két embere van a DK-nak, de egyikük sem a hatalmas teljesítményéről és a hitelességéről híres helyben. Most a Momentum sok helyen kapott szerintem nagyon sok szavazatot úgy, hogy helyben nincsen egyetlen embere sem.?

KategóriákMETÁL