A cikk a hirdetés után folytatódikMigránsmentes környezetet és fesztivált ígér Gödre vezetése egy új helyi fesztivál vendégeinek. A gödrei töpörtyű és forralt bor fesztivál részletes programjában is szerepel ez a kitétel, és a plakátokra is felkerült. A polgármester azt mondta, figyelemfelkeltésnek szánták a kis megjegyzést.

Február 10-én, jövő szombaton tartják az első gödrei töpörtyű és forralt bor fesztivált, méghozzá, persze, csak ha tartják magukat az ígéretükhöz, ?migránsmentesen?.

Hogy amúgy milyen várakozásokkal kezdtek bele az új fesztivál szervezésébe a gödreiek, mennyi vendéget várnak, hová futhat ki esetleg ez a rendezvény később, nem tudjuk, de hogy már az első évben nagyot húztak ?marketing-vonalon?, az biztos.

 

 

Kerestük Gelencsér Gábort, Gödre független polgármesterét, hogy magyarázza el, miért volt szükség a migránsok felemlegetésére a somogyi megyehatár melletti baranyai falu töpörtyű fesztiválja kapcsán. Vagy miért lehet bármely gödrei fesztivál kapcsán a migránsokat szóba hozni?

 

A polgármester készséggel és gyorsan válaszolt a megkeresésre, a következőt írta

? ?Elsőként tisztázzuk: A megjegyzés pusztán a töpörtyű készítésére kitalált rendezvény kapcsán vetődött fel, más rendezvenyünkk kapcsán nem. Gondolom magyarázni nem kell, miért nevezhettük – viccesen – migránsmentesnek. És láss csodát, a célt elértük! Remélhetőleg többek figyelmét is sikerül ugyanígy felkelteni, hiszen egy rendezvény promotálásának épp ez a célja. Kérem, ne keressen ebben sem politikát, sem provokációt, arról ugyanis a rendezvény nem szól! Szeretne viszont közösséget építeni, gasztronómiai hagyományokat elevenen tartani, szemelyes kapcsolatok teremtését elősegíteni!”

? Tehát önök ezt viccnek szánták?

? Figyelemfelkeltésnek! És örömmel konstatálom, hogy működik!

 

A rendezvény meghívója egyébként úgy indul, mint minden ilyen rendesen összerakott kis helyi fesztivál.

 

?A rendezvény a magyar gasztronómia hagyományait hívja elő, azzal a céllal, hogy a közösségépítésen és a szórakozáson túl a Nyugat- Hegyháti térséget turisztikailag népszerűsítse, településeinek összetartozását erősítse, a hagyományokat őrizze. A rendezvény feleleveníti azon disznóvágások hangulatát, ahol a család a komasággal, barátokkal karöltve dolgozik, és zárásként elkészítik a töpörtyűt.”

 

Aztán elérkezzünk a program ismertetésében ahhoz, hogy mit is biztosítanak a résztvevő csapatoknak és a közönségnek a helyiek, ahol már az egyik pont meglehetősen unortodox.

 

Amit biztosítunk:

5 kg zsírszalonnát (sertés) csapatonként,

1 db sörasztal, 2 db sörpad csapatonként

a helyet, vízvételi lehetőséget

a jó hangulatot

a zenét, hogy könnyebben menjen a pörc elkészítése

a büfét, hogy ne csak a töpörtyű piruljon, hanem a sütője is,

a profi értékelést profiktól

a migránsmentes környezetet,

a biztos helyet a II. Gödrei Töpörtyű- és Forraltbor Ünnepen.

 

És ezt a vonalat az esemény plakátján (fentebb) is végig viszik.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL