Bajba kerülhetett volna az önkormányzat cége, ha nem léptek volna Orbánék. A pénzből nem jut a PMFC-nek.

A cikk a hirdetés után folytatódikÁltalános működési támogatásként kapta az önkormányzati tulajdonú PSN Zrt. a kormánytól azt a 890 millió forintot, amiről tegnap a Szabad Pécs is hírt adott ? tudtuk meg pécsi városházi forrásból.

A pénz legnagyobb részét bérekre költhetik, a PMFC-re viszont egy forintot sem fordíthatnak. (Sajtóhírek szóltak arról, hogy talán így, a PSN-en keresztül juttatnának forrást a jelenleg harmadosztályú mecsekaljai klubnak). Mielőtt azonban mindenki megnyugodna, érdemes a miértre is kitérni. Ezt a pénzt ugyanis azért csoportosította át a kormány a tartalékból, mert a pécsi önkormányzat már nem képes kizárólag önmaga finanszírozni a PSN-t, saját cégét, ami egyértelműen jelzi, milyen pénzügyi helyzetben volt, van és valószínűleg lesz is még egy jó darabig a város. A PSN-nek egyébként több mint 200 dolgozója, egy tucat létesítménye van, 14 szakosztályában 1500 gyerek sportol.

Lehet persze politikai háttere is a kormányzati támogatásnak. Vári Attiláról, a PSN vezérigazgatójáról egy ideje úgy beszélnek, mint a Fidesz lehetséges pécsi polgármesterjelöltjéről, a PSN ?megmentése? részben annak is szólhat, hogy terveik vannak a cégvezetővel, nem akarják kitenni egy esetleges, a PSN pénzügyi problémái okozta presztízsvesztésnek. Az sem véletlen azonban, hogy a párt még nem állt elő hivatalos jelölttel. Ha valahol, akkor Pécsett egy, akár csak részleges ellenzéki összefogással is nehéz helyzetbe hozható a kormánypárt az őszi önkormányzati választáson – legalábbis ezt mutatja a tavalyi országgyűlési választás pécsi eredménye. Éppen ezért a Fidesz nagy valószínűséggel csak akkor indítja el Várit, ha a felmérésekből úgy látják, van esélye nyerni a polgármester-választáson. Egy biztos vereségért nem fogják beáldozni a tiszta lappal induló cégvezető olimpiai bajnokot, hiszen az sokkal inkább a Fidesz veresége lenne, mint ha mondjuk a már régen leírt Páva Zsolttal vagy más, a politikában aktív helyi arccal (akár egy papíron nem fideszessel) zakóznának el ősszel.

Fotó: Vári Attila, Forrás: MTI

KategóriákMETÁL