Csütörtök este megnyílt a 19. POSZT. Páva Zsolt pécsi polgármester a pécsi színházi megnyitó végén elmondott beszédében reagált arra a hírre, miszerint elkerülhet Pécsről a POSZT.

A cikk a hirdetés után folytatódikMindent el fognak követni azért, hogy a POSZT Pécsett maradjon, mert a POSZT egy pécsikum, egybenőtt a várossal az elmúlt 19 évben, a pécsiek befogadták és a magukénak érzik ezt a mára már végképp felnőttkorba lépő fesztivált.

Pécs polgármestere a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó megnyitóján tehát reagált arra a sajtóhírre, miszerint a POSZT elkerülhet Pécsről, pontosabban egy vándorfesztivál lehet.

Rázga Miklós, a Pécsi Nemezeti Színház igazgatója azt mondta, hogy a jövő évre, a jubileumi, huszadik POSZT-ra a PNSZ a pécsi önkormányzat támogatásának köszönhetően vadonatúj színpaddal várja majd a színházi találkozót.

Magyar Attila, a POSZT ügyvezetője a megnyitó előtt a Szabad Pécs kérdésére azt mondta, egyelőre csak egy, Vidnyánszky Attilától idézett, és nem is teljesen egyértelmű mondatot fordítottak úgy, hogy a POSZT lényegében elkerülhet Pécsről, de ezzel kapcsolatos döntés mindeddig biztosan nem született. Ők egyébként a működtetők, kvázi a végrehajtók a POSZT jövőjéről a tulajdonosok döntenek.

Páva Zsoltot megkérdeztük arról a megnyitó után nyilatkozik-e a szerda esti történésekről, amikor is a Fidesz pécsi csoportja Vári Attila volt vízilabdázó olimpia bajnokot, a Pécsi Sport Zrt. vezérigazgatóját választotta meg a Fidesz pécsi polgármesterjelöltjének, Páva Zsolt ajánlására, aki kijelentette, hogy nem indul újra. Páva Zsolt azonban azt mondta, hogy mivel ez a döntés egyelőre nem a végleges döntés, egyelőre nem kíván róla nyilatkozni.

KategóriákJAZZ