Kilépő címmel készített pszichothrillert a pécsi származású Százados Miklós, többek közt erről az új filmjéről is kérdeztük nemrégiben megjelent interjúnkban az eredetileg orvosként diplomázott filmest. A film most debütált a világ egyik legnépszerűbb streamingplatformján, a Netflixen, ahol jelenleg a népszerű tartalmak közt található.

A cikk a hirdetés után folytatódikNépszerű a Netflixen A Kilépő című film, melynek rendezője a pécsi származású Százados Miklós, aki mindenféle támogatás nélkül (értsd: 4,5 milliárd), csak a saját erejéből és barátai segítségével hozta létre a pszichothrillert.

A forgatókönyv két éven át készült Százados Miklós, Baraczka Gergő és Bárdos Péter közös alkotása. A filmet 10 nap alatt forgatta le Szathmári Tamás társoperatőrrel Százados Miklós, aki a film vágója is volt egyben – mag a folyamat azonban, ameddig elkészült, mintegy két évig tartott, miközben a forgatást is megelőzte egy kétéves folyamat, amire a forgatókönyv elkészült.

A Kilépő látványvilágához Kádas Péter és Bárány Gábor speciális képi effektjei is elengedhetetlenek. Százados Miklóssal még tavaly december 1-én, ötvenedik születésnapján közöltünk egy interjút, amit a fenti hír apropóján most is megosztunk, a teljes interjút a linkre kattintva olvashatják el.

A Kilépőről az interjúban Százados Miklós egyebek mellett a következőket mondta: “A pszichedelikus élmények is elcsavarják az élettani működést, az érzékelést. Az emberi életbe egyedül érkezünk és egyedül távozunk abból. A kilépésről bár lesz sztorink, de nem biztos, hogy lesz hozzá érdeklődő közönségünk is. Gondoltam, hogy az életnek ezt a szeletét is érdemes lenne megvizsgálni addig, amíg tudunk róla utána közösen beszélgetni. Ezért készült és ezért lett ilyen A kilépő.”

50-es függetlenfilmes megosztaná…

KategóriákJAZZ