Nem ő az első propagandamédiás, akinek kedvező feltételekkel sikerült lakhelyet választania. Belénessy nagyjából öt éve költözött a Budai Várnegyedben lévő önkormányzati lakásba.

A cikk a hirdetés után folytatódikA hvg.hu cikke szerint, többszöri sürgetésre a Budavári Önkormányzat végül megerősítette az információt: Belénessy valóban egy önkormányzati bérlakásban lakik a Vár szívében, a Tóth Árpád sétányon található saroképületben (így a hivatalos házszámozás alapján az ingatlan a Móra Ferenc utcából nyílik).

?Mindig szerettem volna itt lakni, van egy erős érzelmi, történelmi kötődésem a Várhoz, és azt gondoltam, soha nem fog összejönni, bármennyire szeretném? – mondta Belénessy Csaba a hvg.hu-nak.

A bérleti jogviszony lakáscserét követően jött létre, vagyis a Vár szívében lévő bérlakást az egykori MTI-vezér nem közvetlenül az önkormányzattól kapta, hanem Bayer Zsolt publicistához hasonlóan egy másik, cserébe felajánlott ingatlan fejében jutott hozzá (ahogy a 24.hu kiderítette, Bayer viszont a csere után még visszatrükközte családjának érdekeltségébe az ingatlant, amit a várbeli lakásáért cserébe adott).

A PM I. kerületi önkormányzati képviselője, Váradiné Naszályi Márta a hvg-nek az ügyre reagálva elmondta, hogy a határozatlan idejű bérleti szerződések fiktív cseréje révén az önkormányzati lakások gyakorlatilag olyan adásvétel tárgyát képezik, amelyre a tulajdonos önkormányzatnak szinte egyáltalán nincs ráhatása.

A pécsi ex-MTI vezér, aki egy ideig az MTV regionális stúdióit is irányította, dolgozott rádióban, nyomtatott sajtóban is, egy ideje már a dunaújvárosi médiaközpontot vezeti. A magyarnarancs 2018-as cikke szerint pedig Botka ellen is mozgósították. A szegedi feltételezett szerepvállalásáról már a Narancs cikk előtt is lapunk, EBBEN a cikkben. Azt már csak mellékesen tesszük hozzá, hogy mindkét városban jóval az országos átlag alatt teljesített a Fidesz az EP-választáson.

A teljes cikk itt olvasható.

KategóriákMETÁL