Habár már szombaton késő este is elérhető volt a Debreciner online újság, a hivatalos start június 16-án, vasárnap volt. Holnaptól pedig nagyüzemre kapcsolnak, és a cikkek egy részét csak az előfizetők olvashatják majd.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Debrecen, illetve Hajdú-Bihar új független portálja, a Debreciner tervezett indulásáról a Szabad Pécs számolt be. Már akkor elmondta azt Porcsin Zsolt alapító-főszerkesztő, hogy a független online újság működtetését alapvetően előfizetéses rendszerben képzelik el, és a lap előkészítése és tervezése már hónapokkal akkori cikkünk előtt megkezdődött.

Sőt, most úgy tűnik, hogy a cikkek egy részét nem is fogják tudni olvasni mások, mint azok, akik előfizetnek a hajdú-bihari hírekre. Amire amiatt biztatjuk a saját olvasóinkat, akiknek nagy része nem debreceni, mert ezzel a független vidéki magyar sajtót támogatják, amellett pedig jó cikkeket, hasznos tartalmat kapnak a pénzükért. Az előfizetés havi ezer forint. A Debrecinert ITT olvashatják.

Porcsin Zsolttal csütörtökön este, Budapesten egy rendezvényen találkoztunk, akkor már a Debrciner elindításának és előkészítésének nagyon fontos utolsó fázisában voltak. Megtudtuk, hogy a szerkesztőség egyelőre hatfős, de többen munka mellett dolgoznak be, annyit azonban így is  bízván várhatunk, hogy sok olyan hírt fogunk olvasni tőlük a térségről, amelyek nem fognak megjelenni a kormányzati médiában, vagy igencsak más hangsúllyal.

A Debreciner biztonságos működtetéséhez folyamatosan kétezer előfizetőre lenne szükség, amelynek Porcsin Zsolt elmondása szerint csak egy része van meg, de ahhoz már elegenedő támogatás gyűlt össze, hogy elinduljanak. Ahhoz viszont, hogy hosszabb távon is olvashassuk a Debrecinert, több előfizetőre lesz szükség. 

KategóriákMETÁL