Péterffyék szerint a Fidesz nem tud leszállni a kampányvonatról, a név nélkül írogató fideszesek törvénysértést emlegetnek, kérdésekre még most sem válaszolnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzerda reggel szokásos, kampány hangvételű sajtóközleményt küldött a Szabad Pécsnek a helyi Fidesz. Pécs vasárnap megválasztott polgármesteréről azt írták, hogy “A gyurcsányista Péterffy Attila információink szerint minden pécsi közszolgáltató cég vezetőjének – törvénysértő módon – levelet küldött, amelyben udvariatlan módon „utasítást” és „tiltást” közöl a felelős vezetőkkel.” Az e-mail olvasása után néhány perccel kérdést intéztünk a pécsi Fideszhez, azonban az azóta eltelt órákban nem kaptunk választ, hogy tudomásuk szerint pontosan milyen utasítást vagy tiltást intézett Péterffy a városi cégek vezetőihez.

Viszont megkerestük a Mindenki Pécsért színeiben megválasztott új polgármestert is, aki Facebook-oldalán a városi cégeknek kiküldött teljes levelet nyilvánosságra hozta:

Az összes városi cég vezetőjének elküldött levél

Tehát a friss polgármester az elszámoltathatóság jegyében arra utasította a cégvezetőket, hogy tegyenek eleget a törvény által előírt kötelességüknek. És megtiltja, hogy a mindennapi gazdálkodáson túlmutató kötelezettségeket vállaljon. (Stratégiai döntések, új szerződések stb.)

A Fidesz a reggel kiadott közlemény szerint egyetért az elszámoltatással azonban véleményük szerint ez a levél “ehelyett durva, méltánytalan és embereket tisztességében megsértő”. Sőt, az első sorban Vári Attila cégvezetői tevékenységét védeni igyekvő írás szerint a levél törvénysértő is, mivel Péterffy még nem lépett hivatalba és szerintük, így intézkedési joggal sem rendelkezik még.

Frissítés (2019-09-17): A cikkben is olvasható levélben egy konkrét városi cég és annak ügyvezetője volt megnevezve. Ahogy cikkünkben is hangsúlyoztuk: minden városi cég megkapta ugyanazt a levelet, ezért a konkrét neveket kitakartuk.

KategóriákMETÁL